Roinfo.dk
  • Forside
  • Diverse nyheder
  • Kaproning
  • Coastal
  • Motionsturneringen
    • Stillingen
    • Information
    • Arkiv
    • Foto
  • LDK
  • Ergo
  • Kalender
    • Roarrangementer 2023
  • Facts
    • Danske Roklubber
    • Både
    • Om os

Lollands Havørn

21/5/2017

0 Comments

 
Picture
I strålende sol, men med del vind blev årets første langdistancekaproning roet i Nakskov. Foto Leif Thygesen
Sol, vind og van-vittig god regatta i Nakskov
Af Leif Thygesen
På land var der sol, på vandet vind og i og omkring Nakskov Roklubs klubhus var der Danmarks bedste regattaservice. Jo, deltagerantallet var ikke som man kunne ønske det, men de der var mødt op i Nakskov til årets første afdeling af langdistanceturneringen fik, hvad de kom efter. En god spændende regatta på vandet, og den sædvanlige uovertrufne hyggelige og helt specielle regattastemning, som man kun finder ved en langdistancekaproning. På vandet havde vejret besluttet sig for, at det var netop lørdag, der skulle blæse en jævn til frisk vind fra vest på cirka 9 m/s med op til 12 – 14 m/s i stødene. Både fredag og søndag bød vejret på vindstyrker på 3 – 4 m/s fra skiftende retninger. På grund af den hårde blæst valgte arrangørerne derfor at lægge banen om, så deltagerne fik vinden lige i snuden på vej ud og lige i r…. på vej hjem. 10-kilometerruten bød på en tur ud og hjem, mens man på den lange tur blev sendt to gange ud af Nakskov Havn. Der skulle arbejdes for sagen for at komme ud af Nakskov Fjord langs sejlløbet – især om formiddagen blev deltagerne mødt af en massiv mur af vind. Det tilgodeså nok de mest fysisk stærke hold, mens turen hjem bød på roning i kraftig medsø, hvor roteknikken for alvor udfordres, så alt i alt gode og sportslige ruter, der gav de rigtige vindere i de forskellige klasser.
Picture
Pænt store bølger og kraftig modvind ud og som her kraftig medvind hjem, var betingelserne på Nakskov Fjord. På fotoet DSR 150, Henrik Mortensen, Jesper Christensen og Jan Pierrel Mikkelsen. Foto Leif Thygesen
​I Nakskov Roklub er servicen i højsæde, når der afvikles regatta i den Lollandske hovedstad – også denne gang. Der var hjælp til at få bådene i og op af vandet, et godt udvalg i boden, vandene og øllerne var kolde og pølserne var grillet tilpas af mester Finn Larsen, så de var sprøde og velsmagende. Jo, Nakskov Roklub kan notere endnu en vellykket langdistancekaproning, og kan allerede nu håbe på, at flere vil tage turen til Lollands Havørn i 2019.
Picture
DSR, Rasmus Solbjerg Stie Christensen, Kasper W. Jørgensen og Nicolai Møller Andersen hjemførte favoritsejren i mændenes klasse. Foto Leif Thygesen
​En regatta uden de store overraskelser
DSR fortsætter med at feje al modstand til side i de to mesterskabsklasser. Det kan være svært at se, hvem der kan true den store klub, og DSR høster fuld fortjent guld både hos mændene og kvinderne. I DSR arbejdes der målbevidst med kaproning i inrigger, og det giver kontant udbetaling, når der skal uddeles podiepladser.
I 25 kilometer mix måtte Humlebæk Roklub se sig besejret af Viking efter fem sejre på stribe i 2016. Ja, faktisk skal vi tilbage til den 9. august 2014 for at finde Humlebæks sidste nederlag i 25 kilometer åben mix. Dengang blev Probst & Co. slået af Hellerup/DSR. I 2015 roede Humlebæk med i herreklassen.
I Nakskov vandt Viking både den korte og den lange mixklasse, og lægger dermed op til en spændende sæson. I 2016 vandt Roklubben Viking sølv på både 10- og 25-kilometerdistancen, mens det i 2015 blev til dobbelt guld.
I 10 kilometer åben motionsmix 2. division var der guld til den arrangerende klub.
Picture
Roklubben Viking, Uffe Dyhr, René Hansen og Jørgen Zangenberg vandt 25 kilometer åben mix foran Humlebæk. Foto Leif Thygesen
​10 kilometer åben mix. Viking vinder suverænt
I forhold til sidste sæson er Reinhard Sværke, Viking, på den korte distance udskiftet med fast styrmand Ib Bruun. Reinhard Sværke er ramt af sygdom, og vi hans rokammerater ønsker ham rigtig god bedring, og glæder os til at se ham frisk og rask tilbage ved langdistancekaproningerne. Vikings besætning er i denne sæson Jørgen Zangenberg, René Hansen og cox Ib Bruun. Foto Mette Bacher
Picture
Roklubben Viking, Ib Bruun, Rene Hansen og Jørgen Zangenberg. Foto Mette Bacher
​Viking ror et godt og veldisponeret løb og imponerer især på udturen, hvor man i den stride modvind ror de første fem kilometer på knapt 32 minutter. I den hårde vind var det nok ventet, at firerene med deres større ”maskinkraft” ville have en lille fordel, men Viking er i stand til at afvise både Middelfart/Nyborg og DSR. Viking vinder en forholdsvis stor sejr på 1.23 minut.
Picture
”Skal du have Fynske Bank” roede sig til en flot sølvmedalje på Nakskov Fjord. Foto Mette Bacher
​Det kombinerede hold Middelfart/Nyborg, der har Fynske Bank som sponsor, stillede op under navnet ”Skal du ha´ Fynske Bank”. Brian Sørensen er fast stroke på båden, og Brian er altid god for hårdt arbejde og højt tempo. De øvrige roere i båden var Bent Bøgh Pedersen, Roar Kloppenborg-Skrumsager, Allan Seelk og så sørgede Charlotte Buchwaldt for, at den fynske båd holdt kursen hele vejen ud og hjem i mål.
Picture
”Fire på stribe” fra DSR roede på 56.17 i handicaptid – det udløste en bronzemedalje. Foto Mette Bacher
​Man skal altid tage et DSR-hold alvorligt og således også DSRs firer i 10 kilometer åben mix 1. division. ”Fire på stribe” består af Dorthe Jørgensen, Kristian Adelbert Hansen, Martin Grand Ast, Astrid Clausen Nørgaard og Rune Glerup. De fire studenterroere vinder bronze 1.44 minut efter fynboerne.
Picture
Humlebæks turneringshold, Jette Tramm, Michael Krogh og Morten Runge Poulsen. Holdet blev nummer fire i Nakskov. Foto Mette Bacher
​I Humlebæk er der en fornem langdistancekultur, og i denne sæson har man to hold med i 10-kilometerklassens 1. division. ”Humlebæks turneringshold” har besætningen Michael Krogh, Jette Tramm og Morten Runge Poulsen, mens årer og ror på holdet ”Humlebæk Masters” betjenes af Pia Rasmussen, Anne Thomsen og Torben Møller Klausen. De to nordsjællandske hold gav hinanden kamp til stregen om fjerdepladsen, men til slut blev det ”Humlebæks turneringshold,” der med en margin på 46 sekunder, trak det længste strå.
Picture
Humlebæk Masters, Pia Rasmussen, Torben Møller Klausen og Anne Thomsen passerer Trælleholm på vej ud. Holdet sluttede som nummer fem i 10 km åben mix 1. division. Foto Mette Bacher
​10 kilometer åben motionsmix 2. division. Guld til Nakskov Roklub
Et af KVIKs to tilmeldte hold måtte melde afbud, så i alt fire hold skulle kæmpe om de tre podiepladser. Den arrangerende klub satte sig på yderpunkterne. Nakskov Roklub besatte både fjerde- og førstepladsen.
Picture
Nakskov Roklub URO, Sebastian W. Christensen, William W. Christensen og Sophia Lindegaard var et friskt indslag I Lollands Havørn og fortsætter med at stille op ved de næste to langdistancekaproninger. Foto Mette Bacher
​Fjerdepladsen gik til Nakskov Roklub URO, de 16-årige tvillinger William og Sebastian Wæver Christensen samt 15-årige Sophia Lindegaard. Det var debut for de tre nakskovitter, og man kan ikke påstå, at det var et vejr, der passede de lette roere. Nakskovs ungdomsroere gjorde det fornemt, og er ikke mere skræmte over fjerde- og sidstepladsen end, at de er til start i både Præstø om små 14 dage og i Kolding om en lille måned. Man kan håbe, at andre klubber finder nogle ungdomshold, som vil ”lege” med lollikkerne, når det går løs i Præstø og Kolding.
Picture
Aarhus/Horsens Charlotte Lykke Larsen, Linda Kærgaard Nielsen og Niels Iversen var kun 36 sekunder fra guldet. Foto Mette Bacher
​Kaproningens jyske islæt bestod af Linda Kærgaard Nielsen, Horsens Roklub, Charlotte Lykke Larsen, Aarhus Roklub, og legendariske Niels Iversen, Aarhus Roklub. At der i det hele taget kom jysk repræsentation til Nakskov, kan man takke Linda Kærgaard Nielsen for. Linda efterlyste på Facebook rokammerater, der ville med til Nakskov, hvilket resulterede i den jyske kombination. Jyderne gjorde det flot og gav guldvinderne fra Nakskov kamp til stregen. Kun 36 sekunder er der mellem guld- og sølvmedaljen.
Picture
KVIK blondies Vivian Karlsen, Anne Agerskov Schmidt og Gitte Østergaard gav sig selv et yderligere handicap ved at komme cirka et minut for sent til start, det fik dog i sidste ende ingen betydning. KVIK kunne alligevel hjemføre bronze i 10 km åben motionsmix 2. division. Foto Mette Bacher
​Der var bronze til KVIK ”Blondies”, Vivian Karlsen, Anne Agerskov Schmidt og Gitte Østergaard og det på trods af, at holdet handicappede sig selv og kom over et minut for sent til start. Det gør de ikke næste gang. Det er en lidt ærgerlig måde at starte på, men med en klar margin på 3.23 minutter op til sølvmedaljen fik det alligevel ikke betydning.
Picture
Nakskov Roklub. Roinfo.dk Einer Hansen, Jonas Hoeg Thygesen og Leif Thygesen kunne lidt overraskende hjemføre guld på hjemmebanen i klassen 10 km åben motionsmix 2. division. Foto Mette Bacher
Guldet gik lidt overraskende til Nakskov Roklubs hold, der er sponseret af roinfo.dk. 72-årige Einer Hansen, Jonas Hoeg Thygesen og Signaturen roede et veldisponeret løb, hvor man fik det bedste ud af holdets ressourcer. Et konstant kværnende tempo i modvinden og let og livlig roning i medvinden var grundlaget for sejren. Det var en historisk sejr, da det var første gang, at et hold fra Nakskov Roklub var i stand til at vinde guld ved klubbens egen kaproning.
 
Kvinder 10 kilometer. DSR versus KVIK
Regerende mestre Lützen Søltoft, Don Robbins og Nors Tardrup fortsatte, hvor de slap i 2016 – guld til studenterroerne. Sidst der ikke stod et DSR-hold øverst på podiet i kvindeklassen ved en langdistancekaproning var 22. august 2015, hvor studenterroerne blev besejret af Roforeningen KVIK. På det vindende KVIK-hold dengang roede blandt andre Ulla Jakobsen. Ulla er fortsat med og ror nu sammen med Tine Aabye og Torill Lindebjerg, og de er førsteudfordrere til DSRs danske mestre. 
Picture
De regerende mestre DSR ”Bølgemaskinen” Cecilie Lützen Søltoft, Samantha Don Robbins og Tanja Nors Tardrup fortsatte sejrsrækken i Nakskov. Foto Mette Bacher
​Samantha Don Robbins, DSR, udtrykker respekt for KVIK og er helt klar over, at der skal leveres hver gang, ellers er naboerne klar til at skubbe DSR ned fra det øverste trin på sejrspodiet. Samantha Don Robbins siger til roinfo: ”Det var godt at komme i gang igen, men det var hårdt, og vi synes, KVIK var tæt på. ” Der er dog 2.41 minutter mellem DSR og KVIK på første- og andenpladsen.
Picture
KVIK Tine Aabye, Torill Lindebjerg og Ulla Jakobsen sølvvindere ved Lollands Havørn i Nakskov. Foto Mette Bacher
​Nedefra presses KVIK så af ”Skumtoppene” fra DSR, Mette Nyrup, Stine Rosbjerg og Cecilie Albrechtsen. Kun 36 sekunder skiller KVIK og DSR i kampen om bronzen, så her må man sige, at det er KVIK, der har grund til at være på vagt. Et yderligere incitament for DSRs kvinder må være, at DSRs formand Kasper Haagensen har lovet at lave og servere pandekager for klubbens langdistanceroere, hvis DSR kan hjemføre guld og sølv både i mændenes og kvindernes klasse. Foreløbig er DSRs kvinder ”en nede” i forhold til at få serveret lækkerierne efter sæsonen, men det kan der jo ændres på.
Picture
DSR ”Skumtoppene” Mette Nyrup, Cecilie Albrechtsen og Stine Rosbjerg er kun 39 sekunder fra. Foto Mette Bacher
​39 sekunder efter bronzevinderne kommer ”Udenfornummer” fra DSR, Ditte-Marie Cozens, Louise Ruby og Tanja Igland. De tre DSR-piger slutter dermed lige ”Udenformedaljer”. Men igen er der ikke langt op til klubkammeraterne og podiepladserne - og ”Udenfor” kan sagtens veksles til ”Indenfor” i Præstø.
Picture
DSR ”Udenfornummer”, Tanja Igland, Louise Ruby og Ditte Marie Cozsens sluttede lige udenfor medaljerækken i Nakskov. Foto Mette Bacher
KVIK, Line Andersen, Marianne Becker og Dorte Lassen var til start under navnet ”KVIKamigas”. I den stride blæst på Nakskov Fjord kom holdet i bogstavelig betydning noget i modvind, og der er et pænt hul op til de øvrige hold i klassen, men det hul kan mindskes om små fjorten dage ved Præstø Roregatta.
Picture
KVIKamigas, Marianne Becker, Dorte Lassen og Line Andersen. Foto Mette Bacher
​25 kilometer åben mix. Knivskarp duel mellem Viking og Humlebæk
Det blev som ventet en knivskarp duel om guldet mellem Roklubben Viking – Dyhr, Zangenberg og Hansen og Humlebæk – Probst, Tramm og Olsen. Det blev Vikingerne, der på dagen lige var de cirka 36 meter bedre som - med den roede hastighed - skiller de to hold i mål.
Picture
Humlebæk, Per Olsen, Jens Jørgen Tramm og Christian Probst, blev for første gang i over et år besejret. Viking slog til og henviste nordsjællænderne til andenpladsen. Foto Leif Thygesen
​Christian Probst var nok klar over det knebne nederlag, da han steg op på broen efter endt dåd på vandet. ”Det var hårdt,” sagde LDKU-formanden med et lidt mellemfornøjet udtryk i ansigtet. Anderledes var René Hansen, Viking, godt tilfreds efter kaproningen. ”Nakskov er på en eller anden måde blevet vores lykkebane. Det var fjerde sejr i træk her i Nakskov,” sagde René Hansen efter kaproningen til roinfo.
Picture
Bornholmerne, Kurt Jensen, Steen Wegner og Geert Olsen på vej til bronze i 25 km åben mix ved Lollands Havørn. Foto Leif Thygesen
​På bronzepladsen kommer kombinationen Rønne/ARA, Jensen, Olsen og Wegner. Dermed levede Geert Olsen op til sit uofficielle mellemnavn ”Altid god for en medalje”. Men Bornholmerne måtte arbejde hårdt for sagen, og det var en træt Steen Wegner, der så tilbage på løbet. ”Det var hårdt” var den umiddelbare kommentar fra den udkørte, men glade roer fra Roklubben ARA.
”J-team” fra KVIK, Sørensen, Krusell og Hansen, slutter på en sikker fjerdeplads. Jacob, Jacob og Jesper så ud til at have haft en fin tur.
Picture
J-team, KVIK, Jesper Hansen, Jacob Krusell og Jacob Sørensen slutter lige udenfor medaljerækken som nummer ifre i Nakskov. Foto Leif Thygesen
​Sidste båd i denne klasse var ”Champagnegaloppen” fra DSR med besætningen Tanja Nors Tardrup, Dorthe Jørgensen og Ida Marie Boas. Tanja og Dorthe havde brugt formiddagen til at varme op på 10-kilometerdistancen, og det kom man nok til at betale for om eftermiddagen. Selvom vinden var løjet en smule af, var det alligevel hårdt at trække båden ud i modvinden, og de tre piger slutter på femtepladsen næsten syv minutter efter fjerdepladsen.
Picture
DSR, ”Champagnegaloppen” Tanja Nors Tardrup, Ida Marie Boas og Dorthe Jørgensen kæmpede i den hårde vind på Nakskov Fjord. Foto Leif Thygesen
​Mænd 25 kilometer. Langdistancedebut til Kasper W. Jørgensen
I sidste sæson var han en respekteret og frygtet roer på den danske letvægtsfirer også kaldet ”Guldfireren”. I denne sæson står den på langdistancekaproning for sølvvinderen fra OL i Rio Kasper W. Jørgensen. ”Det var sjovt og udfordrende på en anden måde end at ro normal kaproning. Man skal jo være i gang i lang tid, så det gælder om at disponere kræfterne rigtigt. Så er det en anden måde at arbejde sammen på, her skal du jo kunne ro på alle pladser i båden og også styre undervejs. At ro langdistancekaproning lever fuldt op til mine forventninger. Jeg har fået mod på mere, og glæder mig til at ro de gode konkurrencer rundt om i landet,” siger Kasper W. Jørgensen til roinfo efter løbet.
Picture
Kasper W. Jørgensen klar til sin første langdistancekaproning. Foto Leif Thygesen
Og at Kasper også mestrer denne disciplin af rosporten er resultatlisten et bevis på. Der er over seks minutter ned til nummer to, så det var en suveræn sejr til Jørgensen, Møller Andersen og Solbjerg Stie Christensen. DSR-holdet er skræmmende på mange måder og en kombination af styrke og teknik. ”Rasmus er jo meget stærk, og Kasper har en sublim roteknik, så jeg kan godt føle mig lidt lille engang imellem,” siger Nicolai Møller Andersen til roinfo. Det har Nicolai dog næppe grund til – en kæde er ikke stærkere end svageste led – og foreløbig udviser DSR-holdet så absolut ingen svaghed.
Der var også sølv til DSR i mændenes klasse. Mortensen, Christensen og Pierrel Mikkelsen sørgede for dobbeltsejren til DSR. Dermed har mændene - indtil videre - gjort deres for at sende DSRs formand Kasper Haagensen i køkkenet for at bage pandekager. Som nævnt under kvindeklassen har Kasper Haagensen lovet DSRs langdistanceroere pandekager efter sæsonen, hvis DSR hjemfører guld og sølv i både kvindernes og mændenes klasse.
Picture
KVIK, Christian Schack Pedersen, Simon Bjærre og Iver Kjar, tog sig af bronzemedaljerne i mændenes eliteklasse. Foto Leif Thygesen
​På bronzepladsen finder vi ”KVIKamok” – Kjar, Bjærre og Schack Pedersen. De tre friske gutter gik uimponeret til sagen og formår at bryde DSRs totale triumf. Men der er hård kamp om tredjepladsen. Kun 28 sekunder skiller KVIK og ”Hot Shots” fra DSR. Guldbæk, Elgaard Larsen og Hansen er ikke længere fra end at det kan udlignes på en god dag, så der er lagt op til en spændende sæson, hvor der kan blive hård kamp om bronzen i klassementet. 
Picture
DSR, Hot Shots” Søren Hansen, Kaspar Guldbæk og Niels Elgaard Larsen, var tæt på en bronzemedalje. Foto Leif Thygesen
​I den kamp kan også DSR, ”Flying Enterprise” – Skov, Schmidt Hansen og Borg sagtens blande sig. Godt nok slutter ”Flying Enterprise” i Nakskov på femte- og sidstepladsen, men der er kun 26 sekunder op til fjerdepladsen og mindre end et minut op til bronzen, så motivationen for træningen frem mod næste kaproning burde være på plads.
Picture
DSR, ”Flying Enterprise”, Jakob Skov, Jesper Schmidt Hansen og Michael Borg kan sagtens blande sig i kampen om bronzemedaljen i Præstø. Foto Leif Thygesen
10 og 25 km over all
På resultatlisten leges lidt med tallene, hvor der også tildeles handicap i mesterskabsklasserne. I denne lille ”sideturnering”, som LDKU-formand Christian Probst kalder det, føres 10 km over all af Viking foran DSRs kvindehold ”Bølgemaskinen” med KVIKs kvindehold ”KVIK & Dirty på tredjepladsen.
På den lange distance er det DSRs suveræne mestre ”Den gode, den onde og den grusomme pensionist” (Jørgensen, Møller Andersen og Solbjerg Stie Christensen) der fører foran Viking (Dyhr, Zangenberg og Hansen) og med Humlebæk (Probst, Tramm og Olsen) på tredjepladsen. Se over all stillingen her. 
Picture
Skiftetid hos DSR 150, Mortensen, Christensen og Pierrel Mikkelsen. Foto Leif Thygesen
Vi mødes i Præstø
Næste langdistancekaproning er lørdag den 3. juni 2017 i Præstø. Der er sidste rettidige tilmelding onsdag den 24. maj klokken 12.00. Præstø Roklub og Langdistancekaproningsudvalget håber på mange tilmeldinger. Turen fra København er til at overkomme, og man håber, at mange af de hold, der deltager i Sved-på-panden-roningen”, vil benytte lejligheden til at ro en langdistancekaproning.
lthygesen@youmail.dk

​
Se præmieoverækkelser på Nakskov Web TV her
Picture
Opløb i Nakskov Havn. Foto Leif Thygesen
0 Comments



Leave a Reply.

    Picture

    Langdistancekap

    Optaktsartikler og reportager fra Langdistanceturneringen, maratonregattaerne mv. 

    Picture
    Langdistancekaproernes gruppe på Facebook. Klik på logo

    Arkiv

    Oktober 2019
    September 2019
    August 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Maj 2019
    Februar 2019
    Januar 2019
    November 2018
    September 2018
    August 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Maj 2018
    April 2018
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    August 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Maj 2017
    April 2017
    September 2016
    August 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Maj 2016
    December 2015
    September 2015
    August 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Maj 2015
    Marts 2015
    November 2014
    September 2014
    August 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Maj 2014
    April 2014
    Februar 2014
    Januar 2014

    Kategorier

    Alle

    RSS-feed

Mette Bacher
T: 61 73 43 08
E: info@bachers.dk
Leif Thygesen
T: 21 48 27 60
E: lthygesen@youmail.dk
Copyright© Roinfo.dk