Af Leif Thygesen
67 roere fra elleve forskellige roklubber fordelt på 22 hold er tilmeldt dette års udgave af Koldingfjordens Slotsregatta. I forhold til anden afdeling af Langdistanceturneringen 2018, der blev roet i Vejle, er der tale om en nedgang på ni roere – men der kan jo stadig nå at komme et par efteranmeldelser. Ved Koldingfjordens Slotsregatta tilbydes coastalløb, men det er synd at sige, at de tilbudte coastalløb er overrendt. Indtil videre er der kun lagt op til et enkelt regulært løb i coastal kvinder 2x, hvor Horsens/Kolding Dame-Roklub er i duel med KVIK.
10 km åben motionsmix 2. division, der i Sønderborg ved årets første regatta havde langdistancekaproningsfestival med sytten deltagende hold, er decimeret til fem hold og er dermed denne gang en noget mere intim fest. I mændenes klasse stiller de regerende mestre fra Kalundborg for første gang i år til start.
Regattaens bedst besøgte klasse er senior mænd 25 kilometer, men det er desværre på bekostning af 25 kilometer åben mix, hvor der heller ikke denne gang vil blive roet. De normale mixhold har valgt igen at starte i mændenes klasse, og på den måde får deltagere og publikum en regulær og spændende klasse i stedet for to små klasser.
Størst interesse knytter sig naturligvis til de regerende mestre, Kalundborgs, comeback efter at kalundborgenserne ikke deltog i Sønderborg. Hvor står Kalundborg (Hansen, Mattesen og Christensen Bang) i forhold til DSR ”De Seje Regnedrenge” (Møller Andersen, Fabricius Clausen og Glerup)? Studenterroerne udviste storform i Sønderborg og roede sig til en suveræn guldmedalje. Der er lagt op til en spændende, tæt og intens duel. Klassens øvrige deltagere skal nærmest overgå sig selv for at bide skeer med de to guldfavoritter, men det er set før - og så længe vandet er vådt og båden kan flyde, kan alt ske.
Roforeningen KVIK (Bjærre, Mahneke og Schack Pedersen) vandt sølv i Sønderborg. Kvikkerne har skiftet en enkelt mand ud idet Jesper Kloster er udskiftet med Troels Ilsøe Mahneke.
Roklubben Viking (Zangenberg, Dyhr og Hansen) var under et minut efter KVIK i Sønderborg, og sydsjællænderne kæmper altid hårdt, så hvis ikke KVIK er helt klar, står Viking parat til at overtage den indbyrdes bedste placering mellem de to hold, når ”rovet” skal gøres op i Kolding.
Og så er vi i øvrigt slet ikke færdige med hold, der kan slå hinanden indbyrdes. Humlebæk (Probst, Jensen og Tramm) vil gøre deres til, at bronzen havner i Nordsjælland. Sidste hold i mændenes klasse er endnu et DSR hold ”Den trojanske Søhingst” (Stenby, Darre og Jacobsen).
Mændenes klasse er i år Langdistanceturneringens mest åbne klasse. Man kan vel sige, at det gamle mundheld, ”at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget”, igen passer. Skidt er det, at der ikke er deltagere nok til både mændenes klasse og 25 kilometer åben mix, men til gengæld har Langdistanceturneringen fået en god og spændende herreklasse i år.
Når mændene er sendt af sted på 25 kilometer, er det tid til coastalløb. Desværre er der kun tilmeldt fire hold: I coastal 1x mænd, er Christoffer Underlien Hakala, Horsens Roklub, ene anmeldt. I mændenes 2x coastal er det KVIK, Peter Weile og en ukendt roer, der står alene på tilmeldingslisten. Coastal 2x kvinder kan byde på dagens eneste regulære coastalløb. Her møder kombinationen fra Horsens/Kolding Dame Roklub (Linda Kærgaard Nielsen og Bertha Flensborg) KVIK med besætningen Bie Andersen og Dorte Lasse.
Det ville pynte gevaldigt med lidt flere deltagere i coastalløbene.
Senior kvinder 10 kilometer. KVIK versus DSR
De to naboklubber KVIK og DSR tager igen turen over Storebælt for at udkæmpe en duel i dameklassen. Ved den første kaproning i Sønderborg vandt KVIK (Lindebjerg, Aabye og Jakobsen) suverænt over DSR ”Tøser på tur” (Rue Moos, Jørgensen og Koefoed Harborg). Roforeningen må påtage sig favoritværdigheden, når det går løs på Koldingfjord.
Her er stadig en ledig bronzemedalje, som kan vindes af tre kvinder, der er i stand til at ro ti kilometer.
I 10 kilometer åben mix 1. division er klassens ”nye dreng” DSR, der stiller med en firer, der har besætningen Berg, Nielsen, Lindegaard, Abdou og en endnu ukendt styrmand m/k.
Favoritter i klassen er Nyborg ”Danehof” (Sørensen, Seelk og Irring), men de kan forvente hård kamp fra Viking (Zangenberg, Hansen og Bruun). Det ser unægtelig ud til, at vikingerne denne gang vil ro med fast styrmand – og alt andet lige sparer det jo tid, når der ikke skal skiftes, hvis altså roerne kan holde tempo – og det kan Zangenberg og Hansen også selvom begge roere forinden har roet 25 kilometer. Så der er lagt op til et spændende opgør.
Kloppenborg-Skrumsager, Rützou og Bøgh Pedersen fra Middelfart vandt bronze i Sønderborg. Denne gang deltager også Hardy Olesen og Frede Nørskov Nielsen, Fredericia og så stiller holdet til start i firer. En spændende konstellation, som har særdeles gode chancer for at ro sig til en podieplads.
Humlebæk (Mortensen, Tramm og Tramm) har en femteplads fra Sønderborg med i bådens bagagerum inden det går løs i Kolding.
I Sønderborg var der langdistancefestival med sytten deltagere i denne klasse. Denne gang er det lidt mere beskedent, idet der kun deltager fem hold. Men det er fem spændende hold, der står på tilmeldingslisten.
Randers (Andersen, Hovøre og Christensen) blev nummer ti i Sønderborg. Kronjyderne er erfarne langdistanceroere og kæmper altid det bedste de har lært.
Roklubben Viking er til start med Dorte Zangenberg, Uffe Dyhr og Birgitte Kraft. Uffe Dyhr ror normalt på Vikings elitehold i herreklassen og Vikings hold i 2. division har før været med helt deroppe, hvor det er sjovt, så hold øje med Viking, de rækker ud efter en medalje.
Middelfart (Rützou, Rauer Hansen og Grønnehave Mogensen) vandt i 2018 flere medaljer i denne klasse, så fynboerne kender vejen til podiet.
Horsens (Underlien Hakala, Holmbæk og Nielsen) er også et hold, der skal tages seriøst. Horsensianerne sætter sig ikke i båden for at ro ”kaffe-kage-roning”, så nu er konkurrenterne advaret.
Endelig stiller Vejle med en spændende firer med besætningen Foldager, Mikkelsen, Decker, Wael Møller og Bech Jensen. Læsere, der har fulgt med her på roinfo, vil nikke genkendende til flere af navnene på den vejlensiske båd, så også her må man konstatere, at holdet har medaljepotentiale.
10 kilometer åben motionsmix 2. division er ikke så bred denne gang, men alligevel vil der være tæt kamp om de enkelte placeringer.
Roklubberne i Kolding er drevne arrangører
De to roklubber i Kolding har prøvet det mange gange – at arrangere en langdistancekaproning. Regattaerne i bunden af Kolding Fjord giver fint udsyn til 10-kilometer- og coastalløbene, og der plejer at være en fantastisk stemning, så både deltagere og publikum kan roligt glæde sig til en god dag på Kolding Fjord og på Gl. Strandvej i Kolding.
[email protected]