De to roklubber i Kolding
inviterer til Slotsregatta
Lørdag den 13. juni 2015 afvikles 2. runde af Langdistanceturneringen - Koldingfjordens Slotsregatta. Det er roklubberne i Kolding, der er arrangør. Desværre er der kun tilmeldt 29 inriggere og en enkelt coastalbåd. Deltagerantallet er således i den lidt tynde ende, og det er egentlig ærgerligt, for Kolding Fjord er et godt og interessant sted at ro, og roklubberne i Kolding er altid meget gæstfrie.
Sædvanen tro stiller DSR med det største antal tilmeldte hold. Otte både fra studenterklubben stævner ud, men også Københavns Roklub er flot repræsenteret med fem deltagende både. Randers Roklub har tre både med, Hellerup og Kolding to, Tissø/Kalundborg, Varde, Skjold, Præstø og KVIK hver en. Vikings seje drenge starter - som altid - både på den korte og den lange distance, og endelig er der tilmeldt en enkelt båd fra Kolding i coastal 1x.
25-kilometerløbene roes om formiddagen med første start kl. 10.30, mens 10-kilometerløbene afvikles eftermiddag med første start klokken 14.30. Efteranmeldes der flere coastalbåde, er det meningen, at disse løb skal roes formiddag med start klokken 11.00.
Seks både til start. Vikings seje drenge Zangenberg, Sværke og Hansen må påtage sig rollen som favorit med DSR: Jensen, Garflet-Nielsen og Broberg Rasmussen som førsteudfordrer. Også Københavns Roklub: Kristensen, Minuva og Simonsen må forventes at bejle til en medalje – måske kan de komme fra baghjul og drille DSR.
Randers Roklub stiller med nye friske kræfter i forhold til Sønderborg. Denne gang bemandes kronjydernes båd af Morten Hohwü, Jan Gammelgaard og Finn Sørensen. Om randrusianernes form er til metal er et åbent spørgsmål.
Det der først og fremmest springer i øjnene, når man ser tilmeldingerne til mændenes 25-kilometer klasse, er et hold, der ikke er på listen. Kalundborgs regerende mestre og guldvinderne fra Sønderborg er ikke til start. Det betyder, at DSR M1: Geertsen, Møller Andersen og Søby Pedersen ikke får lejlighed til at få revanche for det knebne nederlag på Alssund til Kalundborg. Men mon ikke DSR-roerne alligevel vil give den fuld skrue og dermed forsøge at ro sig til guldet?
Størst konkurrence kan DSR M1 forvente fra Hellerup: Gammeltoft, Traberg og Weise, samt Humlebæk: Olsen, Tramm og Probst. Humlebæk er med Per Olsens comeback tilbage i den mest benytte konstellation – om det betyder avancement i slutresultat, må tiden vise. Humlebæk skal forsøge at få revanche mod DSR M2, der i Sønderborg distancerede Humlebæk med 1.31 minut. Med seedningen vil de to hold kunne følge hinanden, så her venter en interessant duel.
Med kun fem startende både er der medalje til over halvdelen af feltet – hvordan medaljerne bliver fordelt, ved vi lørdag eftermiddag.
Kaptajn Kenny og hans kække københavnere fra Københavns Roklub er tilbage i deres firer. Schmidt, Bech Mikkelsen, Skyggebjerg og Hvedstrup Jensen vil kæmpe det bedste de har lært og i høj kadence forsøge at skaffe metal til byens klub.
I firer starter også DSR: Frydendahl, Elgaard Larsen, Christensen, Støyberg og Broberg Rasmussen. DSR vandt i Sønderborg med Christian Larsen som stroke - denne gang erstatter Svend Frydendahl så Christian. Mon ikke studenterne endnu en gang går efter det ædleste metal?
En topplacering forventes også til Viking: Zangenberg, Sværke og Hansen. Det bomstærke sjællandske hold er altid god for en placering i de tyndere luftlag.
Et mandskab, der heller ikke er ueffent, kommer fra Hellerup: Lise Teisel, Morten Have og Arne Månsson - Hellerupianerne er absolut ikke ukendte med at træde op på sejrspodiet. Apropos sejrspodiet, så har dette uundværlige regattamøbel gentagne gange haft besøg af Lis Bay, Tissø Roklub. Denne gang ror Lis – som i Sønderborg – sammen med Mette Nissen og Lars Modin. På Alssund blev det til en femteplads, men man skal absolut ikke afskrive Tissø/Kalundborg på forhånd.
Med seks hold til start er der medalje til halvdelen af holdene, hvem der løber med metallet, og hvem der må gå tomhændet hjem, afgøres i løbet af eftermiddagen på Kolding Fjord.
Fem hold til start i 10-km åben motionsmix 2. division – heraf to hold fra de arrangerende klubber Kolding Dame-Roklub og Kolding Roklub. Team GSC har besætningen Gitte Deinbek, Susanne Laporte og Christian Kjær. Susanne Laporte og Christian Kjær er erfarne langdistancekaproere, og erfaring kan bringe én et stykke af vejen.
Det andet Kolding-hold består af to gange Jens med efternavnene Rasmussen og Nielsen samt Githa Gregersen. Det er kendte navne blandt langdistancenørder – og holdet vil kunne ro sig til en topplacering.
To hold i klassen har også Randers Roklub. Randers 2: Christensen, Hinrichsen og Thinnesen blev i Sønderborg nummer fire.
Københavns Roklub ”Rapido”: Soelberg, Baumann og Kristensen vandt sølv i Sønderborg. Mon ikke medaljesødmen har smagt københavnerne, så de endnu en gang går efter en podieplads?
I år fejres 100-året for kvindernes stemmeret. Ud fra devisen om, at man gemmer det bedste til sidst, har Roinfo.dk valgt at fejre begivenheden ved at lade kvindeklassen vente til sidst i denne optaktsartikel.
DSR lagde ud med guld i Sønderborg, men i forhold til Alssunds Røde Løver er der lavet godt og grundigt om på holdene, så man må nøjes med at konstatere, at navnet DSR altid borger for kvalitet. Hvem af de tre DSR hold der er bedst, og hvem der outsider, skal Signaturen undlade at kloge sig på, men Signaturen tør da godt vædde en rotur Slotssøen i Kolding rundt på, at DSR vil være repræsenteret, når der uddeles metal. De tre DSR besætninger består af
Havfruerne: Albrechtsen, Fuglsang og Einhorn.
W12: Rahbek, Dahl-Petersen og Lützen Søltoft.
W10: Bisgaard, Brunn Nielsen og Nors Tardrup.
Tilbage til kvindeklassen. I Sønderborg vendte Roforeningen KVIK tilbage til kvindeklassen. Dorte Lassen, Tine Aabye og Ulla Jacobsen roede sig til en fornem sølvmedalje – men ser man på 10-km over all, hvor roerne tildeles handicap efter alder og køn, ja så vandt KVIK faktisk en forholdsvis klar sejr med en tidmargin på 44 sekunder ned til nummer to. 44 sekunder er meget på ti kilometerdistancen, hvor det ofte er ganske få sekunder, der skiller holdene. Det sætter KVIKs sølvmedalje i relief. Der er en enkelt ændring på KVIKs hold - i Kolding er Tine Aabye skiftet ud med Anna Nyengaard.
Københavns Roklub har to hold til start og ud over konkurrencen med de øvrige hold, kæmpes der om håneretten internt i Københavns Roklub. ”Smilet”: Andersen, Klein og Skousen skal forsøge at følge op på sejren i Sønderborg over klubkammeraterne ”Gondolen”: Krarup, Holck og Jakobsen. Der forventes hård kamp mellem de to hold, der i grænselandet sluttede som nummer fire og fem. Hvem der efter regattaen har det største smil på læben ”gondolierene” eller ”smilerne” er et åbent spørgsmål.
Coastal
Som skrevet i indledningen er der foreløbig kun tilmeldt en båd i coastalløbene, nemlig Ejgild Larsen, Kolding Roklub i coastal 1x, men der kan jo dukke efteranmeldelser op.
Fra klokken 14.00 er man klar med grillpølserne.
[email protected]