Copenhagen Harbour Race har efterhånden 13 år på bagen, og det er den smukkeste regatta, der findes i Danmark, hvor rosporten præsenteres på bedste vis. Først med inriggerløbene & coastals om formiddagen, hvor mange forbipasserende bemærker det smukke syn fra cykelbroen, når havnen er fyldt op af de smukke inriggere - og derefter om eftermiddagen, hvor rosportens flagskib, otteren, præsenteres med mange både i havnen.
Præmierne var sponsorgaver, og på daværende tidspunkt var firmaet: Ota, storsponsor for den stærke letvægtsotter, som i en årrække var dansk ronings flagskib med mange medaljer bag sig, her til flere af Københavns Roklubs letvægtere. Det betød også, at der faldt noget af, og derfor var hovedpræmierne ved KR´s otterregatta, hvor kvinderne roede dobbeltfirer med styrmand, voluminøse Ota Solgrynspakker! Til de øvrige vindere var der også fine gaver, et år kunne nogen rende af med et havevandingsanlæg - så der var noget at ro sig til dengang... Men datomæssigt set, kom otterræset i april til at kollidere med den årligt tilbagevendende langdistancekaproning i Odense, og man besluttede sig for at lukke otterregattaen ned for en periode.
Det blev en lang periode, lige indtil et par lyse hoveder fra klubben i Sydhavnen meldte tilbage, at man ville arrangere en gedigen efterårsregatta for ottere.
En stor og velbesøgt otterregatta, Gøta Elv Rodden, som var særdeles populær at tage til for mange danske roere, lukkede ned for få år siden, desværre, for her kunne man netop runde sæsonen af med 20 kilometers roning fra Kungälv til Gøteborg ad vandvejen, Gøtaelven, men nu har Copenhagen Harbour Race taget over.
Således er både svenskere, nordmænd og tyskere blevet et fast indslag ved årets Copenhagen Harbour Race, det så vi også i 2019.
35 ottere var tilmeldt årets HBR, men to hold meldte fra, og nu kunne HBR mønstre hele 33 ottere til start, i velbesøgte herre- og damefinaler.
Når vi ser tilbage på, hvordan det hele begyndte i det nordjyske, hvor Bjarne Petersen fik skrevet Studenterroning ind i Aalborg Roklub, og hvordan de første Uni-roere gang på gang kæmpede og kæmpede, flot og indædt mod overmagten, er der ikke tvivl om, at det er en succeshistorie af høj karat.
Nu stiller nordjyderne med to ottere hos mændene - og en hos kvinderne. Men så er det, man kan undre sig lidt over, hvorfor der ikke deltager andre Universitetsottere her, fra enten Fyn eller København. Det må da snart komme...
Hvor har de dog været med i mange år, og de går aldrig af vejen for en god omgang gedigen otterroning, når der kaldes ind til Copenhagen Harbour Race.