Langdistancenetværket havde flere grunde til at glæde sig over forløbet af 2014-sæsonen
Danmarks to maratonregattaer opstod i løbet af 2014 som fugl Phønix af asken. Samtidigt var det første år, at maratonroningerne blev afviklet i DFfRs Langdistancekaproningsudvalgets regi. Ved utrætteligt arbejde fra arrangørerne i Aarhus og i Amager Ro- og Kajakklub fik man atter denne ultra udfordring for roerne afviklet. Vel var deltagerantallet i Aarhus i den tynde ende, og Øresund Maraton blev på grund af vejret kun en halvmaraton, men der blev sendt et helt klart signal til de danske roere: I kan godt gå i gang med at træne til maratonroningerne - de er kommet for at blive.
Men hermed var det ikke slut med de glædelige fakta indenfor langdistancekaproning. Som tidligere fortalt her på roinfo.dk kunne man glæde sig over en deltager fremgang på over 22 procent.
Coastalbåde nu også ved langdistancekaproningerne
Coastalbådenes indtog ved to af langdistancekaproningerne i 2014 havde givet nye udfordringer for arrangørerne, men også i 2015 vil der blive tilbudt coastalløb ved flere langdistancekaproninger.
Der var ikke de store revolutionerende ændringer til langdistancekaproningernes koncept. I 25 kilometer åben mix blev spredningsbegrænsningen hævet fra fem til syv procent - det er meget teknisk - men langdistancenørderne vil vide, hvad det drejer sig om.
DFfRs sekretariatsleder Michael Slot Bundgaard og Søren Madsen præsenterede det nyeste tiltag indenfor regattaoplysning og -tilmelding, der er en fusion af "Det Gule Hæfte" og tilmeldingssystemet, og som nu kaldes "Regattahæftet". Fusionen betyder, at alle oplysninger for fremtiden samles et sted - nemlig det sted, hvor man også skal tilmelde på roning.dk
Informationerne om 2015-langdistancesæson vil snarest blive opdateret her på roinfo.dk under "Langdistancekaproning - Information". Så stay tuned her på roinfo.dk
Tekst Leif Thygesen