En bid vej var der at køre for Aalborg Roklubs seje universitetsroere. De skulle heldigvis først ro om eftermiddagen, men tog af sted klokken 07.00 fra den nordjyske hovedstad.
- Hvor er Bjarne, spurgte roinfos udsendte forundret, da der ikke var skyggen af den kendte Aalborg-træner: Bjarne Petersen, i sigte, som tidligere har præsteret at køre hjemmefra klokken fire om morgenen for at nå frem til coastalregattaer, som i fjor, hvor Danish Open havde Aalborg-roerne med, og hvor Petersen kom kørende ind på regattaområdet med trailer og båd, direkte fra Aalborg tidligt om morgenen.
Denne gang måtte roerne klare sig uden Bjarne, der måtte melde fra grundet sygdom. Og det gik skam alligevel også efter planen for de nordjyske roere, der for at komme til regattaen i Humlebæk lige måtte tilbagelægge 422 kilometer, før de nåede frem.
Carl Johan Andersen kom helt fra Horsens for at deltage i Coastal-1X, og han kunne samtidig få sig et overblik over deltagere, og arrangementskonceptet, thi Carl Johan og Horsens Roklub debuterer, som regattaarrangører, når Danish Open Coastal Regatta løber af stabelen om en god måneds tid.
Kalundborg Roklubs Alexander Hansen, Kaare Mattesen og Per Hansen var naturligvis på plads på Sundet. Denne tur kender de i forvejen, idet alle tre tidligere har roet Langdistancekaproning, men også deltaget, når Humlebæk Roklub i de senere år har lagt coastalroning ind i regattaprogrammet for Nordsjællands Blå Bånd.
Kalundborg-roerne er altid velforberedte til fingerspidserne, og roede flere medaljer hjem på Øresund.
Kvikkerne lå noget tilbage i selve startproceduren, men fighterviljen og den gode form fornægtede sig ikke. De fik hurtigt hentet de øvrige i feltet, og jagtede til sidst Mattesen & Hansen fra Kalundborg. Det var blot anden gang Loui og Anders var ude i en coastal, så det var en flot præstation i betragtning af at de er vant til noget helt andet, og det er outriggerne på Bagsværd Sø.
Kvindelig nabokrig på vandet
Selvom DSRs dygtige coastalkvinder: Julie Schou & Kate Petersen var favoritter i kvindernes 2X, så blev det bemærket, at Roforeningen KVIKs kvindelige deltagere, siden debuten i fjor, virkelig har fået styr over tingene, og tjek på starter og vendinger. I fjor roede Ulla Eriksen med Heather Reader. Denne gang med Kim Dalby.
Det så man især i 2X, hvor Dalby & Eriksen var godt med i starten, og havde den flotteste vending ud for roklubben. Deres vending var langt bedre, end konkurrenternes, og det var lækkert at overvære. Med den erfarenhed, Dalby & Eriksen har fået efter blot en enkelt sæsons roning, så har den megen træning i coastalbåden båret frugt, og det varer nok heller ikke længe, før de kan være med helt fremme i kampen om guld og sølv, som DSR tog sig af denne gang.
I lørdags scorede de to 1. pladser i Nordic Master-regattaen på Bagsværd Sø, og denne lørdag, nu på Øresund, holdt de sig bestemt heller ikke tilbage.
Kate Petersen & Julie Schou, begge fra DSR, var ellers inkarnerede coastalroere, indtil de ville forsøge sig i outrigger også. Det skete ved dette års første regattaer, hvor de to lige skulle finde ud af, hvordan man får den smalle båd til at glide langt mellem tagene på en blikstille sø, set i forhold til når det går løs på en oprørt Øresund i en hulens bred båd.
Der skal noget til at kunne magte begge dele, men det kan de to. Det er ikke unormalt, at outriggerroere prøver lykken i en coastal, for åreføringen og de smalle scullerårer er ens, hvad enten det hedder coastal eller outrigger. Men det hører mere med til sjældenhederne, at coastalroere prøver lykken i outriggerkaproninger, og oven i købet får succes dermed. Det er sejt, at Petersen & Schou magter begge dele.
Værtsklubben mødte til start i de fleste løb, og selve Langdistancekaproningsudvalgsformand - og klubformand, Christian Probst var ude i en 1X.
Det kostede i øvrigt en tur i baljen. - Sig mig en gang, så du heller ikke, at jeg væltede, lød det fra Probst, efter han var kommet i land. Men nej, denne manøvre, som ellers havde fortjent at blive foreviget, gik roinfos næse forbi, og åbenbart også andres. - Nå, men dommerne har heller ikke set noget, lød det med et skævt smil fra Christian Probst. - Jeg fandt aldrig ud af, hvad der egentlig skete, men pludselig, efter 3 kilometers roning, røg jeg i. Jeg lå lidt og tænkte, om der slet ikke var nogen, der så det, og kom ilende til undsætning, men da jeg øjnede, at en af mine værste konkurrenter, Carl Johan fra Horsens kom nærmere og nærmere, måtte jeg skynde mig at kravle ombord igen, smilte Christian Probst, der oven i købet vandt finalen alligevel. Det er da klasse…
Den tidligere verdensmester i Coastal-1X, Peter Berg, og hans klubkammerat, Maria Pelvén, hyggede sig meget ved dagens regatta i Humlebæk - ikke mindst ved, at begge vandt deres finaler suverænt. Maria er 33 år, og satser alt på at blive bedst i verden i kvindernes coastal-1X. I 2015 blev det til en 5.- plads ved VM - og i 2016 til en 4. Plads, hvis det går den rigtige vej, så må der ligge en medalje og vente på den stærke svenske kvinde til VM denne gang.
Peter Berg, hendes klubkammerat fra Helsingborg Roddklubb, har prøvet det - at blive verdensmester i coastal-1X, det skete i 2014. Berg har tillige 3 bronzemedaljer fra VM bag sig.
Da Peter og Maria efter en god dag i Humlebæk sagde farvel, var det også et på gensyn. - Vi ses i Horsens, lød det fra Peter Berg, der overfor roinfos udsendte kunne bekræfte, at det er planen, at svenskerne tager til Danish Open Coastal Roning i år.
Hannas dobbelte bad
Husker du billedet ved foromtalen, hvor der blev læsset både i Strandvænget ud for KVIK, og hvor hele Strandvænget på ganske få minutter kom til at stå under vand?
Blandt KVIKs deltagere ved Nordsjællands Coastal Regatta var også Hanna Kviat Antonsen. Via sine børn, hvor den ene, Xenia er en ganske dygtig junior B-kaproer, er Hanna også blevet roer. Hun debuterede i øvrigt i Humlebæk.
Udover at klare en flot bronzemedalje hjem i 4X-, opnåede Hanna hele to gange at få våde fødder i forbindelse med Coastalkaproningen. Se her:
Derfor hedder båden: Mölle
Svenskerne holder fast i et bestemt bådmærke: Leo, efter bådmanden, der selv stammer fra Helsingborg, og i øvrigt var primus motor, da Sverige arrangerede Coastal-VM for få år siden. For knap en måned siden skulle DSR have to trailere til den årlige Hjelmsjön-lejr i Örkeljunga i det nordvestlige Skåne. Efter endt arbejde, stod den på turisttur til det område, roinfos udsendte særligt holder af, kysten ved Kullen, hvor den gamle hotelby ved Øresund, Mölle, er et hipt sted, som svarer til et Skagen i miniudgave med pragtfulde små huse, flotte restauranter og det velkendte gamle hotel, som ligger på klipperne og knejser sig over byen. Hotellet har været med i flere danske film, blandt andet: - Kun en pige. |
Det er Leo, der tilbyder, at alle kan få mulighed for at komme ud at prøve en Coastalbåd, når nu folk alligevel besøger Mölle. Sikke en god idé!
Genkendelsens glæde var der, da selvsamme båd blev benyttet i Humlebæk - nu for de mere øvede...
Tidsfordriv
Som bådtransportør og reporter, kan tiden imellem løbene, eller når roerne sendes ud på den lange distance, nogen gange føles lang. Men så er det jo altid godt, hvis der er et lokalt loppemarked i nærheden, eller - man kan aflægge besøg ved nærmeste kirke til et globryllup.
For nogle år siden stod den på globryllup i Humlebæk Kirke. Mens Langdistancekaproerne var ude på 25 kilometer, gik turen til kirken, for på sidevejene holdt den ene skønne veteranlastbil efter den anden parkeret. Ergo måtte brud eller gom have en passion for dette. Det gav herlige billeder.
- Eller som dengang, hvor 8GP - dengang denne succes stadig var på ro-terminslisten - blev afholdt i Brabrand, og lørdagen føltes meget lang. Med kameraerne under armen, gik turen til den lokale kirke, hvor en kæmpe og meget lækker hvid Cadillac med røde skindsæder holdt og ventede på brudeparret, der var inde for at blive viet. Chaufføren var snakkesalig og kunne fortælle, at flere kendte personer var med, som gæster. Som tidligere journalist ved Aller og ejer af et billedbureau med opgaver om kongelige og kendte, var det værd at stå i venteposition. Blandt gæsterne var Lis Sørensen med gemal og Jakob Haugaard med frue, og billederne blev naturligvis solgt videre. Det er siden blevet til flere globryllupper, når turen er gået til LD-kaproninger, blandt andet i Egå og Nakskov.
Denne gang, i Humlebæk, var der ikke tid til et globryllup - til gengæld kom bryllupsmotivet helt af sig selv, mens der var roning på Øresund.
En rickshaw med et sødt par, kom pludselig rullende ned til kysten, og pladsen, hvor roernes biler holdt parkeret, og parret blev selvfølgelig foreviget. Hun hedder Rebekka og han hedder Christian. Chaufføren var David. Efter en tur rundt i landskabet - stod den på aftenfest på Krogerup, til almindelig orientering. Derefter gik turen for roinfos udsendte tilbage til arbejdet…
Sådan gik det i Humlebæk.
M2X, Kalundborg Roklubs Alexander Hansen & Kaare Mattesen vinder finalen i: 27 min. 04 over Roforeningen KVIKs Loui Lam og Anders Boutrup Pedersen: 27:44, så bliver det: Halmstad: 28:44 og Helsingborg: 29:40. Derefter bliver det DSR og Roklubben STEVNs.
Maria Pelvén, Helsingborg, vinder i: 33:25 over DSRs Margit Haahr Hansen: 36:31 og DSRs Ragna Sigurdardóttir: 38:51.
Bjørn Andersen, Jan Nørskov Pedersen, Ole Quist Jensen og Peter Frederiksen med Svend Aage Nielsen ror i tiden: 29:06...
Nummer 1: Roklubben STEVNS, Malthe T. Christiansen og Nikoline Kroll: 31:28.
Nummer 2: Humlebæk Roklub: Johan Runge Poulsen & Amalie Louise Thorsen 33:40.
1: Danske Studenters Roklub: Julie Schou og Kate Petersen: 30:15
2. Danske Studenters Roklub: Lea Benedicte Skov Hansen & Margit Haahr Hansen: 32:49
3. Roforeningen KVIK: Kim Dalby & Ulla Eriksen: 35:19.
1. Christian Probst, Humlebæk Roklub: 35:30
2. Carl Johan Runge Andersen, Horsens Roklub: 36:40
3. Per Hansen, Kalundborg Roklub: 38:36
M1X
1. Peter Berg, Helsingborg Roddklubb: 29:35
2. Kåre Mattesen, Kalundborg Roklub: 31:42
3. Sune Scheufens, DSR: 32:46
4. Mark Van Herk, KVIK: 37:38
1. DSR: Rune Andersen, Michael Borg, Margit Haahr Hansen, Kate Petersen & Mette Giesel Ovesen: 28:19
2. Nivå/Humlebæk: Keld Strudahl, Torben Møller Klausen, Susanne Midtgaard og Mette Porsmose & Charlotte Prytz 33:25
3. Rof. KVIK: Kristian Lund Jensen, Hanna Kviat Antonsen, Tove Horn og Genevieve Cool m. co.. Mark van Herk: 33:54
1. Aalborg Roklub: Troels Dalgaard Danielsen, Jesper Quist Jensen, Mikkel Paetau, Simon Staal Nielsen og Christian Hauge: 25:25
2. DSR: Asger Tønnesen, Michael Borg, Rune Andersen, Michael Qvist og Sune Scheufens: 27:00.
1. Humlebæk Roklub: Mette Porsmose & Pia Rasmussen: 34:43
2. Humlebæk Roklub: Dorte Demant og Suzanne Gjessing: 43:06
1. Humlebæk Roklub: Christian Probst & Jens Jørgen Tramm 33:59
2. Humlebæk Roklub: Keld Strudahl & Torben Møller Klausen: 38:29
3. Fredensborg Roklub: Nanna Frørup Mikkelsen og Alf Mikkelsen: 39:18.
W4X+, DSR ene anmeldt: Ragna Karen Sigurdardottir, Lea Benedicte Skov Hansen, Tanja Igland, Julie Schou og Mette Gissel Ovesen: 29:10
En flot regatta i Humlebæk er overstået, og det blev en meget smuk dag med god stemning, godt vejr, og superb roning, der blev vist over hele linjen.
DFfR var repræsenteret ved Lisbet Falch Jakobsen, der lagde vejen forbi for at snuse lidt til coastalroning, og dagen derpå er det en temmelig tilfreds formand for Humlebæk Roklub, Roinfo får i telefonen. - Jeg er SÅ glad. Det har været en dejlig dag, og jeg følte, at det gik rigtigt godt, lyder det fra Christian Probst. Og det gjorde det osse. Det er et dygtigt regattateam, og et hold dygtige dommere, der sørgede for, at det hele kørte, som smurt.
Som altid...
Resultatlisten her