Roinfo.dk
  • Forside
  • Diverse nyheder
  • Kaproning
  • Coastal
  • Motionsturneringen
    • Stillingen
    • Information
    • Arkiv
    • Foto
  • LDK
  • Ergo
  • Kalender
    • Roarrangementer 2023
  • Facts
    • Danske Roklubber
    • Både
    • Om os

Flot coastalregatta i Humlebæk

15/8/2016

0 Comments

 
Tekst: Mette Bacher
Foto: Mette Bacher & Leif Thygesen

De kan noget i Humlebæk Roklub, og det er at arrangere regattaer!
Det eneste, der kan give forhindringer er et Øresund i oprør. Arrangørerne kan prise sig lykkelige over, at det ikke skulle afvikles dagen før, for da roinfos udsendte satte trailer-2 af i Humlebæk var der godt med skum på sundet, og med en heftig pålandsvind, ville der næppe være nogen, der kunne sætte både i vandet. Men heldigvis magede vejret sig lørdag, som arrangørerne havde bestilt det, og dermed kunne der afvikles langdistance- samt coastalregatta på én og samme gang.
For nogle år siden måtte hele arrangementet i al hast flyttes til Esrum Sø, der også viste sig fra sin allerværste side, men denne lørdag i 2016, var forholdene rigtig fine.
Picture
Mens Langdistanceroerne tog turen nordpå, roede Coastalroerne i modsatte retning, og dermed var der hele tiden aktivitet ud for Humlebæk Roklub i lørdags. Foto Mette Bacher
Verdensstjernen Palle Mikkelborg sendte et flot musisk værk ud over hele området, og ikke mindst over deltagerne i Langdistancen ved Humlebæk Roklub, men det er nu ikke så mærkeligt, når Kunstmuseet Louisiana ligger lige i baghaven ved Humlebæk Roklub, og dermed kunne deltagere og arrangører nyde godt af en gratis flot koncert fra Louisianas udendørsarealer.
Picture
Palle Mikkelborg, Michael Riessler & Wayne Siegel spillede værker i Lousianas Kulturpark, og det lige ud over Humlebæk Roklub, som ligger nedenfor Lousiana. Foto Mette Bacher
Hovedparten af Danmarks bedste coastalroere var mødt frem for at kæmpe i de individuelle bådtyper, og det var særdeles glædeligt, at en lille håndfuld svenske stærke coastalroere, der altid er garant for toppræstationer, ikke mindst internationalt, tog turen over Sundet. Ganske vist ikke via vandvejen, selvom det ville kunne have ladet sig gøre, idet de svenske deltagere kom fra Helsingborg Roklub, men særligt langt til Humlebæk har de ikke, og i den forbindelse er det savnet at ikke flere danske klubber fra Nordsjælland og København tager turen til regattaen i Humlebæk. En del klubber i det nordsjællandske har taget coastalroningen til sig, og det ville have været rart, hvis Helsingør Roklub, der ellers går ind for coastal, Frederiksværk Roklub, der har flere coastalbåde i de forskellige kategorier, og andre sjællandske klubber, kunne være med her.
Også i Jylland har flere klubber taget Coastalroning ind i klubprogrammet, men ikke en eneste er med, hvis det drejer sig om kaproning i denne bådtype, der har fået lov at udvikle sig i Danmark.
Alligevel – det var meget glædeligt, at værtsklubben mødte til start med to gode unge mandskaber, i hhv. mande – og kvindefinalerne.
Picture
Holdet: Humlebæks unge mænd med Gustav Kruse & Sigurd Johannes Reistad. Foto Mette Bacher
Picture
Humlebæks unge Kvinder: Emma Thonning Jørgensen & Karoline Kristensen. Foto Leif Thygesen
Rart var det også at se, at Tissø Roklub havde en pigedobbeltsculler med, og mon ikke det er Kalundborgs Kaare Mattesen, Danmarks bedste coastalroer på sværdsiden, der har inspireret her?
Fra områdets roklubber var det glædeligt, at Nivå Roklub, mødte frem i Humlebæk, men Nivå-roerne skal så heller ikke ro særligt langt, for at deltage her.
Mattesen var på plads i Humlebæk, og sammen med fruen, Lene Mikkelsen, er han klar til at prøve noget nyt om en god måneds tid, når Kalundborg Roklub for første gang skal afholde Danish Open i Coastal.
Picture
Tissø Roklubs Mette Nissen, der tidligere også har roet Langdistancekaproning, danner nu en ung og lovende dobbeltsculler i coastalklassen med: Signe Frederiksen. Foto Mette Bacher
Ihærdighed lønner sig
Mens det hænger gevaldigt med deltagelse fra provinsklubberne, har Danske Studenters Roklub valgt at gå all in – også i denne disciplin. Storklubben sidder i forvejen ganske solidt, når det handler om deltagerantallet ved langdistancekaproningerne, og med kaproning på kortbane. Men også indenfor coastalroning står klubben temmelig stærkt, og har et godt og solidt træningsmiljø i denne kategori. Det er da også ganske tydeligt, at intensiv træning giver gode resultater. Således har DSR haft succes på de internationale coastalbaner de senere år, hvor det blev til et verdensmesterskab i kvindernes dobbeltfirer ved VM i Helsingborg i 2014, og til en fornem VM-bronzemedalje, da DSR havde deltagere med ved VM i Lima i 2015.

Deltagere fra Jylland og Fyn er savnet
I år har coastalfolket for alvor slået på tromme for denne gren af roningen, hvor det nye coastalcenter i Thorsminde gang på gang får meget omtale, når der afvikles kurser der, men tænk om det også skal lykkes at komme så langt, at det giver noget positivt i den forstand, at det får boostet deltagelsen i coastalregattaerne herhjemme, det er i allerhøjeste grad ønskeligt.
Mens coastalroningen er videreudviklet i Københavnsområdet og få steder på Sjælland, så bliver det rart den dag, hvor jyske og fynske deltagere kommer med ved coastalregattaerne herhjemme, især når man har valgt at anlægge et coastalcenter netop i det jyske, i Thorsminde.

Der skete noget - næsten hele tiden
I Humlebæk havde arrangørerne virkelig lagt sig i selen for at kombinere coastalroningen med afviklingen af næstsidste afdeling af årets langdistanceturnering.
Og det var ret smart tænkt. For når langdistanceroerne bliver sendt ud på de mange kilometer, så kniber det ærligt talt med den publikumsvenlige del af arrangementet.
Man ser starten, og de første 500 meter for hvert eneste mandskab, men så ser man ikke mere til dem i sådan ca. 1½ time+, hvorefter de vender tilbage og bliver heppet i mål. Dermed er der frit slag for at gå ud at shoppe imens eller slappe af med en bog eller en snak med klubkammeraterne, før der sker noget igen.
Men ikke denne gang i Humlebæk… Da skete der noget, stort set hele tiden.
Så når herrerne var sendt af sted på de 25 kilometer om eftermiddagen, da blev coastalfinalerne afviklet, og det betød så også, at der efter kort tid skete det, at coastalroerne kom susende mod mål, mens LD-roerne kæmpede om at komme først til vendebøjen.

Sverige mod Danmark
Peter Berg og Kåre Mattesen var eneste deltagere i mændenes scullerklasse, som svenskeren tog sig af og vandt med ni sekunder over Mattesen. De to stærke herreroere fulgtes ad hele vejen, og viste et af dagens mest spændende opløb på Sundet.
Picture
Danmark - Sverige midt på Øresund. To af verdens bedste coastalmænd mødtes i lørdag, og det blev til en rigtig herredyst mellem svenske Peter Berg og danske Kaare Mattesen. Her er der dramatik ved vendebøjen. Foto Leif Thygesen
Picture
Peter Berg, Helsingborg, vandt over Kaare Mattesen, Kalundborg. Foto Leif Thygesen
På et tidspunkt skete der så meget på én gang, at det var lige før, det var en tenniskamp i rivende udvikling. Dermed krævede det sit og at have et øje på hver finger, mens det hele skulle følges på nærmeste hold mens hovederne på tilskuerne skulle drejes tv…th…tv…
Det bemærkede man især, når DSRs to forskellige grupper af roere – de ene dedikerede LD-roere, de andre coastalroere, skulle heppe.
- DSR, DSR, DSRRRR, blev der råbt, hvorefter en af iagttagerne replicerede: - Jamen, der er da ingen DSR-roere i sigte lige nu. – Jo, lød svaret, tag´ et kig til højre, og se coastalopløbet…

Picture
Når man skal på vandet, hjælper alle til. Foto Mette Bacher
Picture
... og sådan er det også, når man skal ind igen. Foto Mette Bacher
Scandinavisk klassekombination
Sveriges coastalhelt er Peter Berg, der har mange ædle resultater bag sig. Efter triumfen over Mattesen om formiddagen, satte de to sig i lørdags sammen i en 2X. Dem var der ingen, der kunne hamle op med denne lørdag. Kombinationen vandt over Asger Tønnesen og Julien Maisonnier fra DSR med godt to minutters forspring. Værtsklubben indtog 3. pladsen. Det var Gustav Kruse og Sigurd Johannes Reistad, der roede i tiden: 28.10. Humlebækkerne slog dermed DSR2 med Søren Fogelstrøm og Martin Schjerning, der indtog fjerdepladsen blot 8 sekunder efter.
Picture
Efter en heftig scullerfinale i Humlebæk var det tid for Peter Berg og Kaare Mattesen til dobbeltscullerfinalen, som de vandt ret overbevisende. Foto Mette Bacher
Picture
Der var lidt regn i Humlebæk, men ellers var forholdene fine til coastalroning. Her er vi klar til start i M2X. Foto Mette Bacher
Picture
Herligt at se deltagere fra værtsklubben på præmiepodiet: Gustav Kruse & Sigurd Reistad, der vandt bronze. Foto Mette Bacher
Picture
Sølvet gik til DSRs: Julien Maisonnier & Asger Tønnesen. Foto Mette Bacher
Guldvindere slog til – igen
Hverken Anna Munck Laybourn eller Helle Tibian kan løbe fra, at de tidligere var en del af det danske ro-landshold – i outrigger forstås -… Det giver noget ekstra på plussiden, ikke mindst i coastal. Laybourn og Tibian sad med på dobbeltfireren, der vandt VM-guld i 2014.
Tidligere roede Anna sammen med Mette Dyrlund Petersen. Dyrlund har i denne sæson kastet sig over coastalroning, indtil hun stempler ind senere i denne sæson med henblik på atter at få roet sig ind på ro-landsholdet i outriggerklassen, hvor det hele er intensiveret om Bagsværd Sø.
Laybourn & Tibian har tidligere vist særklasse i coastal-2X, og lige her har de tænkt sig at holde ved. De vandt med 27 minutter og 58 sekunder over klubkammeraterne: Margit Haahr Hansen og Tanja Igland: 28.36.
DSRs Kate Petersen & Line Pommer, Kate er pigen fra Solskinsøen, Bornholm, der i ensom majestæt træner og træner kilometer efter kilometer – hovedsageligt på Østersøen – og Line har tidligere roet for Helsingør, men er pt. også medlem af Helsingborgs Roddklubb, tog sig af tredjepladsen i det stærke damefelt, mens Humlebæks unge fremadstormende kvinder: Emma Thonning Jørgensen og Karoline Kristensen blev nummer fire.
 
Tissø Roklubs Mette Nissen og Signe Frederiksen besatte 5. pladsen. Men mon ikke, Kaare Mattesen og Lene Mikkelsen, Kalundborg Roklubs formandspar, der også har et godt samarbejde med Tissø Roklub, kan få kørt de to unge i stilling til Danish Open om en god måneds tid, for det skal blive ret så interessant at se, om Mette & Signe ikke kan rykke nærmere på de inkarnerede coastal-kvinder fra DSR, ikke mindst, når det foregår på hjemmebane.
Picture
Der blev gået til stålet fra første åretag i kvindernes 2X. Foto Mette Bacher
Picture
Helle Tibian & Anna Munck Laybourn var sikre vindere. Foto Mette Bacher
Picture
Margit Haahr Hansen, der også er kendt for rekorder i ergometret, vandt sølv med Tanja Igland. Foto Mette Bacher
Picture
- Smil så piger, og det gjorde de så på hver sin måde. Line Pommer og Kate Petersen vinder bronze. Foto Mette Bacher
Picture
Nivå Roklub var ene anmeldt i 4X+, og det var Charlotte Prytz, Lise Broskov Nielsen, Lotte Dickow, Stinne Hust og Gurli Rohde. De roede med i en af finalerne og fik noteret tiden: 31.40. Foto Mette Bacher Man må håbe, at kvartetten stiller op, når der afvikles mesterskaber i Kalundborg. Foto Mette Bacher
To danske to svenske
I kvindernes scullerklasse mødte to danske to svenske deltagere.
Helsingborgs Maria Pelvén er ikke særligt høj, men en senet og muskuløs roer. Pelvén deltog ved Copenhagen Regatta i maj på Bagsværd Sø i kvindernes singlesculler, uden dog helt at toppe. Det gjorde hun til gengæld i Humlebæk.
DSRs garvede coastalroer: Julie Schou havde set frem til at møde svenskeren, men som bekendt kan det gå galt for selv de bedste, og det gjorde det for Schou. Hun fik ellers en god start, som de øvrige i feltet, men kort efter starten gik det helt galt. Julie tabte åren, og den lagde sig ind under båden. Det krævede sit at få ”bugseret åren på plads igen”, og i mellemtiden var de øvrige i løbet smuttet væk. Og de ventede ikke på Schou. Dermed lå en stor opgave og ventede på Schou. Hun skulle ud i et større forfølgelsesløb, da åren endelig kom på plads igen, ved først at indhente de øvrige og dermed forsøge at hale ind på Pelvén, der havde indtaget førstepladsen.
Det lykkedes for DSR-roeren at overhale den anden svenske pige, Malin Duneflo Larsson, og Julies klubkammerat: Thora Gudrunnardottir. Men Pelvén kunne hun ikke hamle op med.
- Det var rigtigt ærgerligt, men åren røg ud, og arbejdede sig ind under båden, og jeg havde ellers set frem til at møde svenskeren, for hende har jeg ikke mødt før, men nu er 1X heller ikke min sædvanlige bådtype, da jeg normalt ror 2X, fortæller Julie Schou til roinfo.dk efter kikseren i finalen.
Picture
Julie Schou på vej til start. Foto Mette Bacher
Picture
DSRs Julie får en perfekt start, men... Foto Mette Bacher
Picture
... så smutter åren ud af hænderne. Foto Mette Bacher
Picture
... Åren går nærmest langs, og det kræver en vis manøvre at få den på plads igen, mens de øvrige konkurrenter suser forbi og væk fra DSR-roeren. Foto Mette Bacher
Picture
.. endelig kommer åren på plads, og så starter et sandt forfølgelsesløb. Der er noget, Schou skal indhente. Foto Mette Bacher
Picture
Julie får kæmpet sig op gennem feltet. Svenskeren kan hun ikke hente, men det bliver til sølv. Foto Mette Bacher
Picture
Thora Gudrunardottir, DSR, vinder bronze. Foto Mette Bacher
Fed idé - lodtrækningsløb
Mens langdistancekaproerne kæmpede som gale efter topplaceringerne, inden det hele om under to uger rundes af med en heftig DM-finale i Vejle, havde arrangørerne i Humlebæk udskrevet lodtrækningsløb blandt alle deltagerne i coastal. Det gav nogle herlige mixede kombinationer. Og dermed sluttede dagen for coastalroerne, der havde haft nogle gode oplevelser i Nordsjælland. Næste store arrangement, hvor man må håbe, at mange flere coastalroere møder frem, sker ved Danish Open, som Kalundborg Roklub arrangerer den 3. september.
Picture
Det blev til en heldig lodtrækning for disse to. Ergometerspecialister og coastalfanatikere: Kaare Mattesen, Kalundborg Roklub og Margit Haahr Hansen, DSR. Foto Mette Bacher
Picture
Sådan så det ud efter finalen. Suveræne vindere: Hansen & Mattesen. Foto Mette Bacher
Picture
Den 3. september går det løs ved Danish Open, og her vil hovedparten af roerne på dette billede være med. Fv. Julien Maisonnier, Kate Petersen, Margit Haahr Hansen, Kaare Mattesen, Anna Munck Laybourn og Martin Schjerning. Foto Mette Bacher
0 Comments



Leave a Reply.

    Picture

    Langdistancekap

    Optaktsartikler og reportager fra Langdistanceturneringen, maratonregattaerne mv. 

    Picture
    Langdistancekaproernes gruppe på Facebook. Klik på logo

    Arkiv

    Oktober 2019
    September 2019
    August 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Maj 2019
    Februar 2019
    Januar 2019
    November 2018
    September 2018
    August 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Maj 2018
    April 2018
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    August 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Maj 2017
    April 2017
    September 2016
    August 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Maj 2016
    December 2015
    September 2015
    August 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Maj 2015
    Marts 2015
    November 2014
    September 2014
    August 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Maj 2014
    April 2014
    Februar 2014
    Januar 2014

    Kategorier

    Alle

    RSS-feed

Mette Bacher
T: 61 73 43 08
E: info@bachers.dk
Leif Thygesen
T: 21 48 27 60
E: lthygesen@youmail.dk
Copyright© Roinfo.dk