Kvinder letvægt
Der er slet ikke tvivl om, at dansk roning synes godt kørende, når man ser på letvægtsklasserne hos U23-roerne både hos mænd og kvinder. Det fremgik tydeligt, da scenen skiftede over, og det blev tid for seniorernes finaler.
Damerne først – og det blev de unge kvinder i letvægtsklassen, der lagde for.
14 kvinder til start, og det var en blanding af landsholdsroere og dem, der har haft nogle rigtig gode junior-år på det seneste.
Det er den regerende Forbundsmester i LW1X, Bagsværds Mathilde Persson, der tordner af sted fra start med sin klubkammerat: Iben Østergaard lige efter: 1.48.1 & 1.48.6 hedder det efter de første 500 meter.
Nanna Christensen kommer ind på den noget utaknemmelige fjerdeplads, og så er der hele 6 sekunder ned til de næste i løbet. Wau for en gyser. Der kan næppe blive tvivl om, at der bliver kamp om rullesæderne, når der skal udtages danske letvægtere til U23VM senere på sæsonen.
Holstebro Roklubs unge kvinder er for alvor ved at ha´ fat, hvor det blev bemærket, at Freddys kvindelige roere markerede sig flot i otterfinalen ved DM for fire måneder siden. – Vi kommer også i dameotter, lød det fra Holstebros dygtige træner, for noget tid siden, og når Freddy Quist lover noget, så bliver det gerne sådan.
Udover deltagelsen i letvægtsklassen, var flere af pigerne fra Vandkraftsøen til start i den åbne klasse også. En af dem er, siden DM på Bagsværd Sø i 2015, flyttet til København og har meldt sig ind i DSR.
Men hvem er hun, Luise Lund Hansen, der pludselig kom ind fra højre og markerede sig kraftigt overfor nogen af Danmarks bedste U23-roere?
- Det er sådan, at Odense Roklub har fået tilgang af en af universitetsroerne fra Aalborg Roklub, Søren Gam, der er kommet til Fyn for at gøre sine studier færdige, fortæller Johnny Rusbjerg til roinfo. Han er begyndt at træne nogle studerende, og her er Luise med. De træner fire gange ugentligt, to tidlige morgener og to aftener fortæller Johnny Rusbjerg, og fortsætter, det siger sig selv, at vi lige skal se, hvordan de klarer det på vandet, men det er slet ikke umuligt, hvis eksempelvis Luise får god føling med det, at hun kan komme videre senere på sæsonen.
Til roinfo fortæller Luise selv, at hun blot har roet i fire måneder, og at det begyndte med, at en mandlig roer indbød til roning for studenter i Odense Roklub, hvor hun træner og er meget glad for at være kommet i gang.
Herre senior-B, letvægt
Danmarks bedste U23-herrer var nu samlet i sportshallen, og spændingen steg. Mange af dem har i de senere år markeret sig noget så flot ved U23VM, hvor det er blevet til to gange bronze i LM4X.
Det hårde udgangstempo virkede. Ved 1000 meter-mærket var forspringet mere, end 2 sekunder over makkeren – den nye – i dobbeltsculleren, Frederik Leicht, Københavns Roklub, der som Modest og Peter Holmquist, Lyngby Roklub, der var med i samme finale, har to VM-bronzemedaljer bag sig i LM4X. Men det blev Tim Antonie Hansen, der lagde godt pres på Leicht fra 1000 meter og i den resterende del af finalen. DSR-roeren holdt fast i tredjepladsen og fik bronzen hjem, og det foran flere af deltagerne, der har været med ved U23VM på det seneste.
I 2015 tog Sverri Nielsen sig af sagen i U23-mændenes finale, hvor der i øvrigt aldrig bliver givet ved dørene. Der bliver roet helt igennem - og en del ror sig helt ud - men i lørdags valgte Sverri at møde til start i den åbne herrefinale, og det vender roinfo tilbage til.
En sand perlerække af stærke unge herreroere skulle kæmpe for tingene i denne finale, hvor Odenses Nick Larsen lagde hårdt ud. Aske Petersen, Holstebro, går med og ved 500 meter hedder det: 2.56.8 og 3. 01.9. - i Nicks favør. På tredjepladsen høje Andreas Dyrby, Roskilde Roklub, og så er det Peter Rytter Munk, Hadsund, der holder fjerdepladsen.