Foto Claus Rützou, Middelfart Roklub. Stor tak til Claus, der har leveret fotos til roinfo.
”Det var et rigtig godt stævne med en god stemning, flot roning og rimelig mange tilskuere, ” siger Lis Bay fra Tissø Roklub, da roinfo beder om hendes kommentar til de Åbne Fynske Mesterskaber i ergometerroning, der blev afviklet i Middelfart lørdag den 4. marts 2017. Lis Bay, der som sædvanligt var leder for et pænt stort kontingent ungdomsroere fra Tissø, fortsætter: ”Stævnets speaker og starter, formand for DFfRs kaproningsudvalg, Reiner Modest, var på toppen og sørgede med gode og faglige kommentarer for, at de enkelte løb blev afviklet, så publikum kunne følge med i de - til tider - spændende løb. For roerne er det jo udviklende at være med til et sådant stævne, og det giver afsmitning på hjemmefronten, hvor roerne - der har været ude at repræsentere klubben - får en større tilknytning til foreningen. ”
Sportsligt magede det sig således, at alle femten deltagende klubber kunne rejse hjem med medaljer i bagagen.
I tabel 1 ses medaljefordelingen. Pointgivningen er som ved den uofficielle nationskonkurrence ved OL: Tre point for en guld-, to for en sølv- og et for en bronzemedalje.
Som det ses, er det ikke uventet de tre klubber med flest deltagere, Odense, Tissø og Kerteminde, der klarer sig bedst. Helt til tops stryger Odense Roklub. ”Det er ikke et stævne vi prioriterer. Vores bedste roere er optaget af blandt andet træningslejr for ungdomslandsholdene, så det er juniorroere på vej i deres karriere og universitetsroere, der er rygraden i Odenses hold ved De Åbne Fynske Mesterskaber”, siger Johnny Rusbjerg fra Odense Roklub til roinfo. Men på trods af det gjorde de odenseanske roere det flot i Middelfart og kunne rejse hjem med i alt seksten medaljer, heraf var de fem af fineste karat.
Fem guldmedaljer var der også til Kerteminde, mens den arrangerende klub Middelfart måtte ”nøjes med” fire. Også roerne fra Rødvig Roklub, der havde taget turen over Sjælland, broen og Fyn for at deltage, gjorde det flot med fire gange guld i Middelfart.
Junior U15 piger og drenge
Seks deltagere kæmpede om de tre medaljer. Hos pigerne var det Sofie Valentin Hæk, Silkeborg Roklub, der vandt en forholdsvis klar sejr foran Cecilie Illum Madsen fra Odder Roklub. Der var bronze til Feline Gregersen, ligeledes fra Odder Roklub.
Med elleve deltagere blev U15 drenge dagens bedst besøgte individuelle løb. Holstebros Tobias Bork Kristensen vandt guld foran Max Elleskov Røgild, Silkeborg Roklub. På sprintdistancen over 200 meter var rækkefølgen den samme. Bronzen i 1000-meter-løbet gik til Frederik Markvardsen, Odense Roklub.
Syv piger til start i pigernes U17-klasse. Som ventet en stensikker sejr til storfavoritten Sofie Halling Vikkelsøe, Odense Roklub. På andenpladsen Isabella Kobæk Larsen, Tissø Roklub. Isabella er endnu ikke fyldt femten år, men gør det alligevel fremragende i U17 klassen. Tissø-roeren er ikke af de største af statur, men ror teknisk brillant, og måske har Danmark her endnu en kvindelig letvægtsroer med verdensformat på vej. Bronzemedaljen gik til Madeline Felthaus Mikkelsen, Silkeborg Roklub, der kun var lidt over et sekund efter Isabella.
Isabella vandt sprintløbet over 200 meter - foran Madeline - her var Sofie ikke til start.
Margit Haar Hansen, DSR, levede op til favoritværdigheden og vandt kvindernes åbne klasse over 2000 meter foran klubkammeraten Kate Petersen. Kate er letvægtsroer og gør det flot i den åbne klasse.
Der var bronze til Mette Nissen fra Tissø Roklub.
Mændenes åbne klasse
Dansk mester i langdistancekaproning i mændenes klasse over 25 kilometer, Rasmus Solbjerg Stie Christensen, beviste med tiden 6.21.5 minutter, at han også er hurtig på ”sprintdistancen” 2000 meter. Det blev til en suveræn sejr på næsten tretten sekunder foran Mikkel Iwanoff Kolind, Odense Roklub. Bronzen gik til Odense-roeren Søren Gam. Der var otte roere til start i mændenes åbne klasse over 2000 meter.
Den arrangerende klub Middelfart var ubeskeden nok til at vinde stafetløbet, hvor der tildeles handicap i forhold til alder, vægt og køn. Pedersen, Rützou, Olesen og Hyre-Fenneberg gav konkurrenterne ”kølvand” og vandt med godt syv sekunder for de fire gange femhundrede meter.
Der var sølv til Silkeborg (Valentin Hæk, Klitgaard, Røgild og Mikkelsen), mens Nyborg (Rasmussen, Seelk, Buchwaldt og Sørensen) kunne rejse hjem med bronze.
Skolestafetten var ”klubkaproning” mellem to Odense-hold og blev vundet af Gregersen, Sørensen, Grønning og Vikkelsøe.
Mændenes sprint over 200 meter havde deltagelse af ni roere. Guldet gik til Sjælland i form af Jan Olsen fra Rødvig Roklub. Sølv til Kerteminde, Martin Haubro Petersen, og bronze til Jarl Litau-Jensen, Odense Roklub.
Slut på ergometersæsonen
Med afvikling af De Åbne Fynske Mesterskaber lakker det mod enden med de åbne ergometerstævner. I København er der de senere år afviklet et åbent stævne for den absolutte københavnske elite, men det er i år (endnu) ikke programsat, og om det roes i 2017 vides ikke, men ellers er roerne i fin form og klar til at gå i bådene, når der sidst i denne måned holdes standerhejsning i hovedparten af de danske roklubber.
[email protected]
Resultatlisten for Åbne Fynske ergometermesterskaber her