Billeder og tekster i denne artikel, må ikke benyttes af andre uden tilladelse eller uden kildeangivelse
Om halvandet år går det løs ved OL i Rio, og derfor skal de roere, der skal gøre sig håb om OL-billetter, på nuværende tidspunkt vise klasse.
Og det gjorde de, de danske landsholdsroere, samt de unge, som inden længe kommer til at puste dem i nakken. Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at dansk roning de næste mange år kommer til at stå uden roere på landsholdet. Sikke mange talenter, der er godt på vej til noget stort, når vi taler medaljer ved EM, VM og OL.
Men vi lægger ud med to seje roere, der tidligere var en del af det danske handicap-rolandshold.
Læs nedenfor, hvordan det gik i eftermiddagens løb ved DM i ergometerroning.
Det er sikkert, som amen i kirken, at Brian Sibbern er med, når der kaldes ind til ergometer-DM. Derfor var han på plads i hallen, hvor han skulle møde Kim Hyldgaard Pedersen i løbet for funktionsnedsatte mænd, der skulle ro 1000 meter. Begge har tidligere været en del af utrættelige Lotte Madsens handicapprojekt, der trods gode intentioner og en hård og målrettet indsats, alligevel ikke lykkedes, desværre.
Brian førte løbet på de første 750 meter, men “gik død” på de sidste meter, og blev henvist til 2. pladsen af Kim Hyldgaard Pedersen. Det var naturligvis Lotte Madsen, der coachede dem gennem finalen.
Hadsund-roeren, Trine Toft Andersen, var favorit til at vinde finalen i kvindernes senior B-letvægt, og det levede hun skam også op til ved at vinde med 6 sekunder over Iben Østergaard fra Bagsværd Roklub.
Sara Nissen, der har skiftet fra Roklubben ÆGIR til Odense, blev nummer tre.
Foto: Mette Bacher
Astrid Steensberg, Sorø Roklub, er rykket op, og har lagt juniorklasserne bag sig. Nu gælder det for Astrid at kvalificere sig til U23-VM, og foreløbig blev det til en sejr i senior B over Sofie Råberg Mikkelsen, Bagsværd Roklub, mens Odder Roklubs Julie Poulsen blev nummer tre.
Alexander Modest, Lyngby Roklub, og regerende bronzevinder i LM4X ved U23VM viste vejen i finalen med et velspækket besøg med lige ved 20 deltagere. Dansk roning behøver næppe at frygte en stagnation indenfor mændenes letvægtsrækker i de kommende år, og her bliver ikke givet ved dørene. Det er benhård konkurrence fra start til slut. Det måtte Alexander Modest sande, da han umiddelbart havde løbet i sin hule hånd, lige indtil få meter før mål, hvor Odense Roklubs Jesper Fredsted, kom tordnende.
Rekordjagt Efter de lette roeres løb, entrede en flok store drenge salen og gik til maskinerne. Sverri S. Nielsen slentrede stille og roligt frem og tilbage på gulvet, mens de andre satte sig til rette. Så indtog han maskinen. Hvis det skulle være - ville det være nu! Den seje færing fra Danske Studenters Roklub vidste, at han kunne gøre det, og det vidste sportschef Lars Christensen også, at sportschefens danske rekord på imponerende 5.55.5, sat helt tilbage i 1996, kunne stå for fald om få minutter. Sverri S. Nielsen, DSR, får de sidste råd af træner Mads Haubro, inden han sætter rekordjagten i gang. Foto Mette Bacher |
I seniorernes løb drejer det sig ikke kun om mesterskabsmedaljer, de ærkeægte fra Danmarks Idrætsforbund, men også at bevise, at man er på vej til storform med henblik på OL i Rio om 1½ år. I kvindernes letvægtsklasse bejler fire roer til to OL-billetter, som senest tilfaldt Juliane Elander, Odder Roklub, og Anne Lolk Thomsen, DSR. Nu er unge Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub, og Trine Toft Andersen, Hadsund med inde i varmen her for at kæmpe for en OL-udtagelse.
Det bliver Juliane, der sætter tingene på plads i finalen, hvor Aja får roet sig ind på 2. pladsen foran Anne.
I fjor gik mesterskabet til Anne Dsane Andersen, KVIK. Men denne gang er det Fie Udby Erichsen, der viser, hvor skabet skal stå, og det får alle at mærke. Med godt et år til OL i Rio, er det nu, landsholdsroerne skal vise særklasse, og det gør den regerende OL-sølvvinder. Selvom Anne er hurtigst på de første 500 meter, må hun overgive sig til klubkammeraten. Der er ingen, der kan hamle op med Fie denne lørdag, 6.38.2 er tiden, som Fie får noteret, og det er endda ny rekord for Fie. På 2. pladsen: Anne Dsane Andersen: 6.49.9, mens Aarhus-roeren: Nina Hollensen, Aarhus Roklub, vinder bronze i tiden: 6.56.3.
Verdensrekordholder og Danmarksmester gennem flere år, Henrik Stephansen, Roklubben Furesø, er med i sportshallen, men denne gang blot for at se på eller coache. Stephansen er nu i gang med en genoptræning af ryggen, og dermed er vejen banet for andre, der godt kunne tænke sig at få Danmarksmesterskabet med hjem.
Husker du?
I fjor kom tre velvoksne eliteroere ind på nøjagtig samme vindertid i en drømmefinale i mændenes åbne klasse. Det var førnævnte Sverri Nielsen, der sammen med Frank Steffensen, DSR, og Sophus Johannesen, Roskilde Roklub, slog følge. Denne gang er Sverri ikke med, men det er Frank og Sophus til gengæld.
De tre nævnte herrer danner scullergruppen for tunge mænd i Danmarks Rocenter, og har roet 1X og 2X på skift i den forløbne sæson. Og dette scenarie på vandet kan man sagtens forestille sig vil finde sted i 2015.
Sophus Johannesen får nok at se til, da han skal holde fast i 2. pladsen, idet DSR-roeren Tøger Berg Rasmussen ved 1500 meter også er hurtigere, end Sophus. Men Roskilde-roeren afviser angrebet, og får noteret tiden: 5.59.7, mens Tøger ror 6 minutter rent. Anders Boutrup Petersen ror i 6.03.3.