Lørdagens event blev TV-dækket, både internt og eksternt, idet der var livestreaming hele dagen, mens TV2 dækkede stævnet med henblik på en times udsendelse de kommende dage på forskellige regionale TV-stationer. Det er særdeles glædeligt, at der er TV-dækning, noget, som også roforbundet har jublet meget over på egen hjemmeside, men det betød også, at de skrevne medier blev lagt lidt til side sådan at forstå, at nyhederne om rekorder ikke blev flashet med det samme, som Breaking News. Således kunne man hverken læse sig til, at VM-sølvvinder - og OL-udtagne Sverri Nielsen, satte ny rekord - eller at W4-roeren, Frida Sanggaard også stod bag en ny rekord i maskinen før næsten et døgn efter rekorderne blev sat. Det kunne ellers på hurtigst mulige måde have været en fed kioskbasker via de sociale medier, uden at det havde krævet ret meget, end et par minutters arbejde med at fremsende billeder og korte tekster. Når roningen skal flashes må det gerne være hele vejen rundt, så de skrevne medier inddrages, og det på lige fod med TV-optagelser under selve arrangementet. Flotte rekorder fra deltagerne skal ud til medierne med det samme.
Men herligt, at der var TV-dækning, og der er endog håb om, at det må fortsætte, når roerne skal ud på det rette element ved kommende regattaer på vandet.
Af en eller anden årsag blev der ændret på dette for nogle år siden. Dermed kom roerne nu til at sidde med siden til tilskuerpladserne, og det på flere rækker. Det var ikke særligt publikumsvenligt. Derfor var det lidt af en glædelig overraskelse, at roinfo erfarede, at arrangørerne denne lørdag havde besluttet sig til at vende maskinerne med front mod tilskuerpladserne, så man kunne følge deltagerne direkte. Og så alligevel - det fungerede alligevel ikke nær så publikumsvenligt, som tidligere. Roernes kategorier var nu delt op i blokke, og arrangørerne have sat to rækker maskiner op i hver sin side af hallen. Mange kategorier var også slået sammen, og det kunne godt fremstå noget uoverskueligt, ikke mindst for tilskuerne, med hensyn til, hvor man skulle placere sig, hvis det var meningen, at de åbne klasser hos seniorerne, hvor der kæmpedes om DIF-medaljer, skulle følges på nærmeste hold.
Dette set up betød også, at senior-B-roerne, på sværdsiden, som altid viser klasseroning, blev sat til at ro samtidigt med senior A-roerne, hvor det siger sig selv, at en del tilskuere gerne vil følge OL-roerne på nærmeste hold, mens senior B-erne nu bliver en sekundær ting, når de placeres i den anden side af hallen og sendes afsted samtidigt med landsholdsroerne.
Det virkede også noget uforståeligt, at der ikke bliver kræset lidt ekstra for selve DIF-mesterskabsløbene, så de blev holdt adskilt fra hinanden.
Det perfekte set up, hvis man skal gøre rosporten publikumsvenligt, når vi taler indendørs roning, det er at spole helt tilbage til dengang, det hele begyndte, hvor roerne sad up front med tilskuerne, men at det så bliver på én lang række - eller to rækker tæt på hinanden, og ikke som nu, hvor de forskellige afdelinger ror med ryggen mod hinanden, og tilskuerne skal spurte frem og tilbage fra den ene side af hallen til den anden for at følge lidt med, hvilket i sig selv blev noget af en udfordring, når publikum skulle mase sig igennem de grupper af roere, der samtidigt skulle ind til maskinerne.
Arrangørerne har heldigvis bedt om input fra mange, så det kan tages med i en kommende evaluering. Roinfo har talt med flere tilskuere, som har udtrykt, at det virkede forvirrende med de to rækker roere, i hver sin side af hallen, og at det virkede noget uoverskueligt med den store tavle, hvor man kunne følge deltagerne under finalerne. Men her, med hensyn til oversigtsskærmen, er det nok blot et spørgsmål om tilvænning, og en fast update af denne, en gang i timen.
Det vigtigste må være, at arrangørerne får afklaret, hvad det er man vil? Er det at få fyret regattaen hurtigst muligt af, så man slår mange af de mest prestigeprægede finaler sammen, eller at gøre det så publikumsvenligt, som muligt?
Den sidste løsning må nok være det, der skal satses på, da rosporten i forvejen ikke er særligt publikumsvenligt, men hvor man, trods alt, i forhold til roningen på vandet, har alle muligheder for at fremvise alle de dygtige roere og deres flotte præstationer på nærmeste hold.
Stafettiltag var en god fornyelse
Mens der er delte meninger om maskinernes placeringer, så fremstod det nye ændrede tiltag i firmastafetten, som noget med fremtid i. Det var frygtet at det nye set up ville ende i kaos, men det gjorde det ikke. Det klappede rigtigt fint, og deltagerne forstod hurtigt budskabet med den nye tilføjelse, en depeche, og hvor alle deltagere skulle løbe hen til maskinen fra et fast punkt, og efter endt roning løbe tilbage igen med depechen til næste roer på holdet.
Holstebro Roklub imponerer igen og igen
Roinfo har skrevet det tidligere. Roklubben ved Vandkraftsøen har knækket koden. Sikke et flot fremmøde, og sikke flotte præstationer. Det har virkelig givet noget at ansætte Søren Madsen, som overordnet træner for den lange række af høje, talentfulde roere, der strømmer til roklubben. Holstebro-roerne med Freddy Quist i spidsen stemplede ind med 50 (!) deltagere. Imponerende og glædeligt.
Flere guldfirer-roere med i hallen
Det er lige før, den første besætning fra guldfirerepoken, som lagde ud med en topplacering ved OL i Atlanta, var fuldtallig denne lørdag i hallen, for sørme om vi ikke spottede: Niels Laulund, der nu er kommet ind i varmen, som overordnet ansvarlig træner for Roskilde Roklubs kaproningstrænere. Det er mange år siden, dansk roning sidst har set noget til ham, men han var med, og sad og coachede domkirkebyens roere i flere finaler. Med var, naturligvis også, Thomas Poulsen, der for to år siden vendte tilbage til dansk roning, som landstræner, og er manden bag Sverri Nielsens flotte fremgang, mens Poulsen desuden skal prøve at få Fie Udby Erichsen finjusteret med henblik på endnu en udtagelse til OL. Og sidst, men ikke mindst, Eskild Ebbesen, der var aktiv på flere fronter denne lørdag i sportshallen, både som medkommentator, og som aktiv deltager i Firmastafetten for Bruun og Hjejle. Den eneste deltager fra datidens storhold, der ikke var at spotte, var Victor Feddersen. Men en anden fra guldfirer-epoken, der dog kom til senere, Morten Jørgensen, Næstved Roklub, var også med. Jørgensen har en fast aftale med Sverri Nielsen, og det er at sidde bag mesterroeren, når det går løs ved ergo-DM. Det er en vennetjeneste, og det er årets hovedopgave for Morten Jørgensen, der nåede at vinde en OL-guld - og en OL-bronzemedalje + et par VM-guldmedaljer med fireren, hvilket også nævnes nedenfor i denne artikel.
Søren Madsen, tidligere Middelfart Roklub var også med på guldfireren, og har en OL-bronzemedalje bag sig. Vi savnede Thomas Ebert, der var på fireren i en årrække. Ebert skulle have haft en stand med sine både i forhallen denne lørdag, men måtte melde fra af private årsager i sidste øjeblik.
Roinfos redaktion var til stede det meste af dagen, og delte sig op, så Leif Thygesen tog sig af opgaven med at dække formiddagens løb, mens Mette Bacher tog sig af eftermiddagens 2000 meter finaler og den første stafet. Det kom der mange gode historier og billeder ud af. Men roinfo.dk skal beklage den forringede billedkvalitet. Lyset i Gladsaxe Sportshal gør ikke noget godt for fotograferne. Det kan være noget af en kunst at "ramme" de helt rigtige farver i mange af billederne, og derfor tyr nogen fotografer ofte til s/h, så billederne står bedre. Vi prøver dog alligevel at fremvise vores billeder i farver.
Løb 128 - Junior BII, drenge, 15 år
Hele 21 deltagere i denne finale, og det er dansk ronings fremtid, vi ser her. Flere af de stærke drenge kender vi i forvejen fra de senere års regattaer, hvor de har markeret sig på fornemmeste vis. Hadsund Roklub har tre drenge med, og de har været tidligt oppe for at tage turen helt til Gladsaxe. Således mødtes roerne klokken 05.30 denne lørdag morgen, hvor en bus holdt klar til at fragte de stærke roere til Hovedstaden.
Det bliver til dobbeltsejr til Hadsund, hvor Kian Harati er suveræn, og tager styringen over løbet fra første tag. På andenpladsen: Frederik Bertelsen, klubkammerat til Harati, og på tredjepladsen: Jakob Iversen fra Roklubben STEVNS. De tre drenge kender i forvejen hinanden særdeles godt fra robanerne på det våde element, hvor de gang på gang har kæmpet om medaljerne overfor hinanden.
Roinfo har en tilståelse, og det lige præcis i forbindelse med denne finale. Således var roinfos ene journalist, udtagelsesvis IKKE hurtig nok med kameraet. Nok fordi hun lige var landet i hallen, og skulle hitte rede i det nye set up fra arrangørernes side, hvor deltagerne blev sendt af sted i blokke, mens man skulle finde ud af, hvordan storskærmen fungerede, og så svipsede det med et vinderbillede. Men hvad gør man så? Heldigvis er roinfo.dk i besiddelse af et ret så omfattende billedarkiv, og det tog derfor ikke ret lang tid at finde et foto at de tre roere fra Hadsund og Stevns, der tidligere har været på podiet sammen. Nok blev der byttet lidt om på resultaterne, men jo, de tre roere fra TU-Cup-finalen i Brabrand i 2019, er identiske med de tre stærke drenge, der kom på podiet ved ergo-DM 2020:
Syv deltagere til start, og der bliver ikke tvivl om udfaldet. Nok er vinderen fra Københavns Roklub en lidt langsom starter, men dernæst kører Josefine finalen hjem. Det bliver KR´s: Josefine Freltoft. Herligt at Københavns Roklub atter klarer det så fint på spindesiden, som Cecilie Brünnich, der har været Københavns Roklubs sikre kort på spindesiden i flere år.
Nummer tre bliver Sønderborg Roklubs: Anna Nyegaard Jensen, også her er det dejligt at se unge kaproere fra Sønderborg, og på tredjepladsen Odense Roklubs: Alba Sundstrøm.
Velbesøgt er også denne finale med hele 19 deltagere, og udenlandsk islæt fra Sverige.
Holstebros Tobias Kramer synes helt uovervindelig, og længe ser det ud til, at det bliver til dobbeltsejr til klubben v. Vandkraftsøen, idet Christian Søndergaard placerer sig, som nummer to. Men det får August Wisholm, fra Hadsund Roklub, helt forpurret. Wisholm, lillebror til kendte William, er placeret på 3. pladsen, lige indtil løbet går ind på de sidste 500 meter, hvor en vis herre tager ved Hadsund-roeren, der får lagt så meget pres på Søndergaard, at denne ikke kan svare igen. Det bliver August Wisholm, der nupper sølvet her, mens bronzen går til Søndergaard.
Vi har ikke set så meget til Sofie Valentik Hæk, Silkeborg Roklub, i den forløbne sæson, men det skyldes, at Sofie har haft en skade, fortæller hun til roinfo.dk
Til gengæld var Sikeborgenseren fuldstændig fit for fight i lørdagens finale, der havde seks piger til start.
Selvom regerende juniordanmarksmester fra Roforeningen KVIK, Clara Hornnæss, der også scorede en flot bronzemedalje ved sidste års Coupe de la Jeunesse, forsøgte med et stærkt udlæg, ville Hadsund Roklubs stærke: Laetitia Marie Panero-Bommer det anderledes. Hun og Clara havde lidt af en dyst på de første 1000 meter, men Hornnæss måtte overgive sig til Bommer. Sofie Valentin Hæk blev en sikker vinder i denne klasse.
Roinfo har tidligere skrevet om Sofie for et par år siden, hvor hun vandt ved Sjællandske Mesterskaber i ergo, og vi spåede Sofie en stor karriere, idet hun har rette højde og drøjde til at blive en del af det danske kvinde-rolandshold i den åbne klasse, når tid er...
Silkeborg-roeren minder i udseende meget om dansk ronings bedste scullerkort på spindesiden: Fie Udby Erichsen, KVIK. - Hvor høj er du egentlig, spørger roinfos udsendte Sofie, der fremstår en smule højere, end journalisten, der i sine unge dage målte 183 cm. - Jeg er netop målt til 183 cm, svarer Sofie, og nu må roinfos udsendte erkende, at det også kan gå den stik modsatte vej med højden, når man bliver ældre, og prøver i en fart at få rettet sig mere op. - Hvad skal der så ske nu, spørger vi. - Jeg skal naturligvis ud og bevise, at jeg kan ro så hurtigt, som muligt, og så må vi se, om der er et eller andet projekt for mig, svarer Sofie Valentin Hæk.
EM-sølvvinder: Tobias Bork Kristensen er storfavorit til at vinde denne finale. Den tårnhøje roer er helt i sit es i maskinen, og som sådan er der ikke den helt store spænding om placeringerne, som nummer 1,2 og 3. Otte roere er til start i denne finale. Men Anton Østergaard-Clausen, Odder Roklub, viser også fin klasse her. Det bliver Tobias fra Holstebro, der vinder sikkert over Anton, og på 3. pladsen er det: Næstveds: William Kjærgaard. Otte roere er til start i denne finale.
Blot seks piger til start i denne finale, hvor Odense Roklubs Sofie Halling Vikkelsøe viser særklasse og er helt suveræn fra start til slut. Nærmest er det Sofies mangeårige makker fra Hadsund Roklub, Ida Blomstrand, men Odense-roeren er lige ved 24 sekunder hurtigere i mål. På tredjepladsen Roskilde Roklubs Caroline Munch.
13 drenge til start her, og værtsklubbens repræsentant, Jeroen Grimmelikhuijzen er en sikker vinder her. DSRs Magnus Erik Timm indtager 2. pladsen, og Roklubben ÆGIRs Jacob Brahe Møller vinder bronze.
Blot tre deltagere til start, så spændende at se, hvordan medaljefordelingen ville blive. i 2019 var der ni deltagere til start i denne kategori.
Mens det ikke så godt ud med deltagelsen i letvægt, så det til gengæld ganske anderledes ud i samme årgang, men i den åbne klasse med 12 kvinder til start. De juniorer, der de senere år har præget billedet ved internationale regattaer, er, for en stor dels vedkommende rykket op, og skal nu til at bide skeer med U23-klassen. Men også de unge kvinder, der har præget billedet på senior A-landsholdet viser stadig vejen i denne klasse, og det så vi denne lørdag, hvor en af de senere års medaljetager ved VM, og det blandt andet i W4-, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd Roklub, uimodståeligt satte sig på løbet fra første tag, og det med et fantastisk flot resultat til følge, idet Frida satte ny personlig rekord i denne disciplin, hvor hun landede på: 6.47.2. På en sikker andenplads, Odenses Anne Larsen, der også har været med til at præge billedet i flere år. Først i juniorklassen med EM-guld til følge med Marta Kempf i 2X, og siden som en dygtig del af seniorlandsholdet. På tredjepladsen Sarah Lindberg, Odense Roklub. Cecilie Brünnich Sørensen, der nu ror for DSR, er rykket op til denne klasse, og hun indtog 4. pladsen. Det blev en flot finale med fine præstationer, der tegner godt - indtil videre - for kvindernes åbne klasser fremover.
Jamen, jamen... Hvad sker der lige her?
I 2019 var seks roere til start i denne finale, og nu: Én. Da anmeldelsesfristen udløb, var tre roere meldt til, og det må siges at være heldigt, for dermed skulle vi ikke ud i en debat om man kunne kåre en mester, da der minimum skal være tilmeldt 3 roere før man kan kåre en vinder, som det står at læse i DFfRs ergometerreglement. De seneste års sikre kort her, Juliane Elander, der har vundet stribevis af Danmarksmesterskaber og sat rekorder indenfor denne disciplin, var ikke meldt til denne gang. Det var Bagsværd Roklubs kendte letvægtslandsholdsroer: Mathilde Persson til gengæld, og derudover en roer fra Aarhus Studenter Roklub, Margrethe Thuesen, og den kendte coastalroer: |
Men først meldte Persson af, så dukkede Thuesen, der ellers havde gode chancer for at vinde mesteskabet, slet ikke op, og tilbage var Kate Petersen, der til gengæld entrede ergometret, og nu blev omkranset af kvinderne i den åbne klasse til et heftigt finaleløb.
Ved blot at ro finalen igennem kunne Kate Petersen nu smykke sig med titlen, som Danmarksmester, og det oven i købet en ærkeægte én af slagsen, idet de mange øvrige finaler er udskrevet, som Forbundsmesterskaber, lige på nær de fire senior A-klasser, som er DIF-mesterskaber. Og Petersen kan jo ikke gøre for, at folk melder fra en efter en. Værd at bemærke er, at vinder af kvindernes løb i senior B-letvægt, Amalie Riff Brems, DSR, roede hurtigere, end vinderen af kvindernes åbne letvægtsklasse, så Brems kunne have scoret et Danmarksmesterskab, hvis hun var mødt frem i den åbne kategori. Det må bestemt være en overvejelse til næste ergo-DM i 2021.
Roinfo spørger den tidligere mangedobbelte mester, Juliane Elander, hvorfor hun ikke ville med denne gang? - Jamen nu har jeg vundet det så mange gange, og denne gang vil jeg hellere hjælpe mine klubkammerater med coaching, lød det fra den kendte Odder-roer.
Elleve stærke kvinder mødte frem til finalen i den åbne klasse, og det var hovedparten af de roere, der de senere år har præget billedet ved EM, VM, og OL, og så en enkelt eller to, der også gør det godt, men mest på det hjemlige plan og ved andre internationale regattaer.
To af de kvinder, som er med på W4-, udover førnævnte Frida, der roede senior B, Christina Juhl Johansen, DSR, og Bagsværds Ida Gørtz Jacobsen var med her. Den fjerde i båden, Lærke Berg Rasmussen, DSR, var ikke med, men det ligger ikke til hende at ro ergometermesterskaber, og hun stod over, som de foregående år.
De senere års sikre Danmarksmester, Fie Udby Erichsen, KVIK, var naturligvis på plads, og der er ikke tvivl om, at Fie skal vise høj klasse, og at hun er helt fit og klar til at kæmpe sig til endnu en OL-billet, når kvalifikationsregattaen finder sted om få måneder i Luzern. Siden sidst er Sverri Nielsens træner, Thomas Poulsen, trådt ind, som ny træner for Fie.
Lige her virkede det lidt besynderligt at placere letvægtsherreroerne klos op af damerne, der ror åben finale. Seks roere er til start her, og flere af dem har præget landsholdet de senere år, og scoret flotte medaljer tillige med.
Sorø Roklubs Rasmus Lind er ny og stærk roer i gamet. Han forsøger at få roet sig ind i "kliken" i senior B-letvægt, og han er sørme godt på vej. Det har man set i den seneste tid, og det så man denne lørdag i Gladsaxe Sportshal.
En herre, som Christian Thor Hagemann skal man ikke kimse af. Hagemann er uhyggelig stærk. En lang og flot karriere, siden juniorårene, som blev indledt i Maribo Roklub, hvor Morten Jensen var den dygtige træner, som kunne føre unge Hagemann frem til flotte resultater. Uenighed med Maribo Roklub betød, desværre (!), at Hagemann og Jensen måtte flytte til nabobyen, hvor det så blev Saxkjøbing Roklub, der blev nyt træningssted for Hagemann. Siden gik turen til Odense, og i gode hænder der, og for nogle år siden endte Christan Thor Hagemann sine flytterier i Lyngby Roklub, og her har han været lige siden.
Lind passerer de første 500 meter 1 sekund før Hagemann, der så tager helt over. Ingen kommer i nærheden af Lyngby-roeren denne eftermiddag, og han suser sikkert i mål foran Lind med Marcus Lyngesen, Holstebro, et stykke efter. Jonas Lund, Furesø, som også har været inde i varmen kan ikke rigtigt hamle op med de første tre i finalen.
Hele seksten unge herrer er til start i denne finale, og et er sikkert og vist, der bliver gået til stålet af de store drenge, og det, så nogle af maskinerne nærmest er ved at blive roet ud af hallen.
Det er de kommende roere på senior A-landsholdet, vi ser her - og flere af dem har - for længst - vist klasseroning ved både junior-EM & VM, samt i U23-klassen på de internationale baner. Få af dem har allerede prøvet lykken på seniorlandsholdet og går også efter det i 2020.
Hurtigst ude af startblokken er Lyngby Roklubs Emil Lenzing. Også Magnus Zier Quist Rathenborg, Holstebro Roklub, er godt med, på 2. pladsen. På 4. pladsen er det favoritten, Bastian Secher, Roskilde - men han tager derefter helt over, og Secher er ved at være oppe i rette omdrejninger, da 500 meter mærket passeres. Roskilderoeren overtager derefter styringen af denne finale. Samtidigt kører herrernes åbne klasse i senior A- af sted, og det betyder, at en hel del tilskuere ikke får denne spændende finale at se, men kaster blikket over i modsatte side af hallen, hvor alle lurer på, om Sverri Nielsen sætter ny rekord. Men hos de unge vises der høj, høj klasse. Roinfo bemærker, at Kerteminde Roklub er med, repræsenteret ved Kresten Mohr Ernst, som går sin far, Jens, i bedene. Således vandt Jens Mohr Ernst for mange år siden Verdensmesterskabet i LM1X, dengang for DSR. Nu er næste generation på banen, og det bliver spændende at se, om Kresten kan få roet sig ind i et fynsk projekt.
I mål lander Bastian Secher på 5.55.8, og dermed nærmer han sig den rekord, daværende sportschef, Lars Christensen havde på: 5.55.5 i mændenes åbne klasse. Rekorden stod i mange år, indtil en vis Sverri Nielsen knækkede koden og kom ind fra højre. Nu er det længe siden, mændene i den åbne klasse har bakset med at komme under de 5.55.5, men Secher nærmer sig hastigt.
I 2014 blev Baltic Cup afviklet på Bagsværd Sø, og det var en meget flot regatta, hvor flere af de danske deltagere scorede ædle medaljer. Roinfo hastede ind i billedarkivet, da vi skrev om ergo-finalen for 2020, og se nu lige, hvad vi fandt:
Syv roere er tilmeldt her, og deriblandt de to, der de seneste år har præget billedet i LM2X, Alexander Modest, Lyngby, og Emil Espensen, DSR.
Mens Emil Espensen ret hurtigt ror sig i føring, er det Bagsværds Oscar Petersen og Odenses Sebastian Terp, der kæmper om sølv og bronze.
Espensen kan ingen røre denne eftermiddag, og det bliver Terp, der lægger sig på 2. pladsen de første 1000 meter, hvorefter Petersen tager over. Sådan bliver det også i mål, hvor mesterskabet endnu engang går til Emil Espensen, mens Oscar Petersen får sølv, og Sebastian Terp bronze.
Der er altid lagt op til en ny rekord, når Danmarks bedste herreroer gennem tiderne, Sverri S. Nielsen, entrer maskinen. Som tidligere nævnt stod daværende sportschef, Lars Christensen, for en rekord, der stod i mange, mange år, 5.55.5. Og man kan i hvert fald konkludere, at hvis man er en herreroer, i den åbne klasse, så må et skæringspunkt være 6 minutter. Alt under dette er flot, og da Sverri Nielsen for år tilbage, indledte en sand rekordjagt, så var der næppe nogen, der regnede med, at det ville ende et godt stykke under 5.55.5. Men det er nu ved at være længe siden, og nu er alt under 5.50.0 en flot tid i sig selv. Sikke en udvikling, der er sket her.
Alligevel lykkedes det forleden for Sverri at ramme de 5.44.4 under træningen frem mod DM i ergo, og det er et pænt stykke under hans rekord fra 2019 på 5.47.2. Så der er virkelig noget, der har rykket sig de senere år.
Roskilde Roklubs Joachim Sutton, ror sig ind på 2. pladsen i den heftige tid: 5.50.9, mens Frank Steffensen lander på en bronzeplacering: 5.51.7.
Sverri Nielsen skal lige have gang i bentøjet efter den seje finale. Derfor forlader han hurtigt maskinen og går rundt i hallen, helt for sig selv, mens klubkammeraterne fra Danske Studenters Roklub giver VM-sølvvinderen et stående bifald. |
Morten Jørgensen er fast mand bag Sverri ved DM i maskinroning.
Han har vundet OL-guld, OL-bronze, to verdensmesterskaber, og et europamesterskab, og dét med guldfireren. Men én gang om året har han et samarbejde med Danmarks bedste herreroer igennem tiderne, og de to udgør et godt og solidt makkerpar.
- Jeg er overbevist om, at Sverri godt kunne have roet hurtigere i dag, siger Morten Jørgensen til roinfo.dk. - Det er nemlig sådan, at ergometret ikke står helt fast på gulvet, for der lægges så meget kraft bag hvert eneste tag, at maskinen kører lidt frem og tilbage, og derfor er der ikke tvivl om, at hvis maskinen står helt fast på gulvet, så kan Sverri også presse tiden endnu længere ned, fastslår Morten Jørgensen.
Sverri til roinfo.dk: - Det skal der ske nu Der er ikke tvivl om, at det bliver et stort år for Sverri Nielsen, der med sin flotte VM-sølvmedalje i 2019, helt automatisk sikrede sig en billet til OL i Tokio.- Nu skal jeg hjem og pakke, for vi skal i træningslejr i Portugal i et par uger, siger Sverri Nielsen til roinfo.dk. - Så der er ikke noget, der hedder VM-deltagelse i ergo i Paris for dig, spørger roinfo.dk. - Nej, det hedder OL-forberedelse og ikke noget andet, svarer den nybagte Danmarksmester i maskinroning. |
Siden Bjarne Petersen fra Aalborg Roklub fik søsat Universitetsroningen i den Nordjyske Hovedstad, er der sket en stor udvikling. Ikke kun i Aalborg, men også andre steder i landet. Således stemplede Odense Roklub ind for nogle år siden, og nu er både Roforeningen KVIK, og Danske Studenters Roklub, begyndt at røre på sig.
Det så vi i Gladsaxe Sportshal denne lørdag, hvor der var pænt besøg, både i mændenes klasser, men så sandelig også hos kvinderne. Roinfo bemærkede, at OL-bronzevinder, Anne Dsane var med i hallen, som coach bag roerne, og det ikke mindst i uni-klassen.
Der var stor spænding fra alle sider, om arrangørernes nye set up, som skulle testes af for første gang i Danmark, ville stå sin prøve. Bagsværd Roklubs formand, Mikael Espersen havde spottet, hvordan man arrangerede stafetløbene ved et stævne i udlandet, og her benyttede holdene depecher.
I forvejen kan det synes noget uoverskueligt at se de mange mennesker flokkes om maskinerne, hvor er fire deltagere om hver, og denne gang samledes de mange deltagere inde bag en streg, midt i hallen, og så var det med at holde ørerne stive, da rodommerne fortalte, hvad der skulle ske, og hvordan tingene skulle foregå.
Efter en række stafetter og holdkaps, gik man over til heftige spurtopgør, og man kan se resultaterne her fra - og de øvrige resultater HER
Da roinfo forlod Gladsaxehallen denne eftermiddag, rundede vi også lige forhallen, hvor vi blandt andet mødte en af vores dygtige annoncører: All4rowing, og du kan læse meget mere, om de fine og kendte bådmærker, og årer, samt tilbehør HER