Foto: Britta Densen, Birgit Kay, Leif Thygesen og Mette Bacher
Der er gået 20 år, siden Åbne Fynske Mesterskaber blev afholdt for første gang, og det under beskedne forhold i selve Middelfart Roklub. I løbet af de første år udviklede stævnet sig, og det flyttede til Vestre Skoles Multisal, og siden til heldagsskolen i Aulby, hvor det nu permanent er stedet for Åbne Fynske Mesterskaber i ergometerroning. Denne gang blev indendørsregattaen afholdt for 21. gang, og det med deltagelse af roere fra Fyn, Jylland, Sjælland og København.
Stemningen var helt i top, denne vinterkolde lørdag, hvor ergometrenes svinghjul holdt deltagere og tilskuere oppe i de helt høje nagler.
Og for mange af roerne, har den seneste uges hårde frost helt automatisk været årsag til, at vintertræningen på vandet er droppet, og så gælder det de alternative muligheder, hvor det så småt er tid for skøjteløb, mens ergometret pt. er det bedste alternativ til roning på vandet.
Derfor var deltagerne i absolut top-ergoform, da de indtog sportshallen i Middelfart denne første lørdag i marts.
- Der er altid lidt nerver på lige inden, man holder så stort et arrangement, og lidt sygdom i arrangørgruppen gjorde også sit til, at det blev lidt spændende forinden. Men alt klappede heldigvis fint, og det er mit indtryk, at deltagertallet ligner det pæne tal, vi var oppe på i 2017, fortæller Claus Rützou, der er kaproningsansvarlig i Middelfart Roklub.
For klubfotograf: Birgit Kay, er det også en stor oplevelse. Det er første gang, jeg overværer Fynske Mesterskaber, som nu har været afholdt 21 gange, siger Birgit til roinfo.dk. - Der var en fantastisk stemning, og folk virkede glade og bakkede flot op om mesterskaberne, slutter Birgit Kay.
Dagen blev rundet af med en forrygende holdkap, hvor hele 18 hold var tilmeldt.
Tre friske drenge indledte dagens mesterskaber med en forrygende indsats to minutter, hvor det gjaldt om at ro flest meter.
- Det er sjovt at se de purunge være med, for sikke en forskel, der er på dem, ikke mindst, når det drejer sig om staturen, hvor nogle af drengene er utroligt høje, i forhold til modstanderne, siger tilskuer, Britta Densen, der lagde vejen forbi Fynske Mesterskaber, og overværede de første løb.
- Der var lidt problemer med lydanlægget i starten, men Reiner Modest gjorde det glimrende, som speaker, fortæller Britta Densen til Roinfo.dk
Første løb blev vundet af Bertil Høier fra Nyborg Roklub med hele 321 meter, hvor Thorleif Østergaard Martensen, Københavns Roklub, blev noteret for 271 meter og erobrede andenpladsen blot 21 meter foran Tissø Roklubs Nicky Olsen. Sådan ser det ud ifølge resultatlisten, som roinfo har nærstuderet ganske nøje, men det forlyder, at der er fejl i resultaterne i dagens første løb, da deltagerne har roet længere, end det oplyste. Derfor afventer roinfo.dk, at arrangørerne retter resultaterne af første finale til.
Blot to drenge til start her, men fra hver sin landsdel af Danmark. Og når det skulle være, så blev det en sand gyser. Således førte Christian Logan fra Randers finalen det første minut, hvor Magnus Mainz fra Rødvig Roklub blot var en sølle meter efter Logan. Efter halvandet minut er føringen blot 2 meter, men i mål kom Rødvig-roeren først, og vandt med 429 meter og Logan roede: 414 meter.
I piger junior C årgang 2004, skulle der ros fire minutter, og her mødte tre til start.
Dejligt var det at se besøg fra Sønderborg Roklub, og sørme om ikke Anna Nyegaard Jensen herfra satte sig på løbet fra første tag og tordnede sikkert i mål med 1020 meter. På 2. Pladsen: Frederikke Munch, Rødvig Roklub: 998 meter, og Pi Goslar, Odder Roklub blev treer: 946 meter.
Et velbesøgt felt med otte deltagere. Det er Oliver Kroløkke fra Kerteminde, der får flest meter med hjem efter det første minut, men derefter er det Mads Kirstein fra Kolding, der tager sig af føringen, og holder den over de resterende tre minutter. Sådan bliver det også i mål, hvor Sønderborgs Henrik Sørensen indtager 3. Pladsen. Derefter er det Tissø I, Tissø II, Randers, og Rødvig, der kommer ind på de efterfølgende placeringer.
Også her er der pænt besøg med hele otte deltagere. Men det bliver Odder Roklubs Anton Østergaard-Clausen, der sætter sig uimodståeligt på denne finale og vinder i 5.00.6 over Silkeborgs Max Røgild: 5.11.2. På 3.pladsen Odense Roklubs Frederik Markvardsen: 5.22.4, derefter er det Sønderborg, Kerteminde, Randers, Kerteminde og Kerteminde III.
Tre drenge til start i klassen 2002, hvor Rødvigs Patrick Klestrup vinder suverænt over Kertemindes Johan Wagner, mens Kertemindes Olav Rosendal bliver nummer tre.
Silkeborg Roklubs Magnus Kleist er ene anmeldt i sin klasse: 2001, og vinder uden kamp.
Odense Roklub står altid skarpt, når det drejer sig om kvindelige kaproere, således også denne lørdag i Middelfart, hvor Elisabeth Kaalund Keller, tager sig sikkert af 1. Pladsen i kvindernes åbne klasse over 2000 meter. 7.34.2 bliver Kellers sluttid. Klubkammeraten: Ellen Nydal Eide bliver toer: 8.05.1. Keller slog også til ved Danmarksmesterskaberne i ergo i Gladsaxe i januar, og er blandt de dygtige Uni-roere, som Odense Roklub har fået stor succes med.
Seje Elisabeth er, ifølge sin FB-profil, også værnepligtig i Garderhusarregimentets Hesteskadron. Sådan! Men den stærke Odense-roer får hård kamp fra en uventet kant, idet Danske Studenters Roklub har sendt letvægteren: Sara Lena Josefin Engberg til Middelfart, der hele vejen igennem finalen lægger sig lige efter Elisabeth, hvor forskellen blot er 1 godt sekund i Odenseanerens favør. Engberg vinder letvægtsklassen i 7.35.8 over Nadine Brueckmann fra Odense: 8.11.2. Sara fra DSR har i 2017 roet inrigger, og mødte frem til DM på kortbane, hvor det blev til en 2. Plads. |
I mændenes åbne klasse, så man et godt og velspækket blandet felt af outriggerroere, uniroere og coastalroere.
Men ingen kunne hamle op med DSRs Michael Borg, der er en ganske habil coastalroer, og i øvrigt stillede op for Malta, da der blev afholdt coastal-VM for ½ års tid siden. Studenterroeren susede i mål i ensom majestæt ved Fynske Mesterskaber, og knap 22 sekunder efter på en 2. Plads blev det Rasmus Nykjær Brejnrod fra Odense, mens klubkammerat Søren Gam tog bronze. Endnu to roere fra Odense var med og tog de efterfølgende placeringer, mens KVIKs Mark van Herk, der også gør det godt i coastalklasserne, blev nummer 6.
I letvægt roede Odense Roklubs Rob Hogan en flot finale, og tidsmæssigt ville hans tid have rakt til en 2. Plads i den åbne klasse. På 2. Pladsen i letvægt kom Tais Bjerregaard fra DSR.
Odense Roklub har Camilla Roed Hollensen til start i klassen 30-39 år, som hun vinder sikkert, da ingen andre stiller op her.
Dame 40-49 år
Vejle Roklubs formand, og tidligere næstformand i DFfR (indtil for kort tid siden), Birgit Bech Jensen tager sig af sejren i denne klasse over Lise Illum Madsen fra Odder Roklub. Men Vejles Birgitte Busk Mikkelsen er ellers det meste af vejen placeret på en 2. Plads, men taber terræn på de sidste 250 meter, og bliver nummer tre. Lene Faxe Hansen, dygtig coastalroer fra Aarhus Roklub, bliver nummer fire. I letvægt er Nyborg Roklubs Dóra Remenyik ene anmeldt og ror en flot finale, hvor hun tidsmæssigt ville have roet sig ind på 2. Pladsen i den åbne klasse.
Uovervindelige Charlotte Men dagens hurtigste kvinde i mastersklassen er Charlotte Buchwaldt fra Nyborg Roklub, der også altid er god for topresultater i Langdistancekaproning. Hun vinder sikkert i sin klasse: Dame 50-59 år - og tiden for de 1000 meter er: 3.45.4, som er dagens bedste tid hos kvinderne i masters. På 2. Pladsen er det Middelfart Roklub med Susanne Grønnehave Morgensen, og på tredjepladsen Nyborg Roklubs Annette Dybdahl Poulsen. Strib Ro- og Kajakklub har to gange Tina med, hvor Tina Madsen bliver nummer fire og Tina Larsen nummer fem. Når der afholdes Danmarksmesterskaber i ergo, er der ikke mange med i kvindernes ældste klasser, men denne lørdag møder man Kertemindes Hanne Christiansen, der vinder i 60-69 år over Ulla Nees fra Odder Roklub. I klassen 70 år går sejren til Bornik Nielsen fra Strib. Mastersklasser for herrer |
Masters 40+
Sejr til Rødvig Roklubs Jan Olsen over Carsten Vikkelsøe fra Odense Roklub.
50+
Langdistancekaproer Brian Sørensen, Nyborg Roklub, viser klasse i mændenes 50+ og vinder sikkert over Henrik Bach Poulsen fra Aarhus Kano- og Kajakklub. 3. Pladsen går til Michael Magill fra Vejle Roklub. To roere fra Strib bliver nummer fire og fem, og DSR tager 6. Pladsen.
I mændenes mastersklasse 50-59 år, letvægt, holder Nyborg Roklubs to deltagere klubkaproning. Sejr til Michael Christensen over Peter Rasmussen.
I klassen 60-69 år er Per Amby, Odder Roklub, som vanlig i særklasse og vinder sikkert over Bent Bøgh Pedersen, Middelfart, mens Niels Iversen, coastal- og LD-roer fra Aarhus bliver nummer tre. På 4. Pladsen Rødvig, og Odder Roklub bliver nummer 5.
Tre friske herrer til start her.
Det bliver Peter Hvenegaard fra Strib Ro- og Kajakklub, der kan kalde sig Fynsk Mester efter at have roet sejren hjem. Det sker foran Tage Staal fra Odder og Strib Ro- og Kajakklubs Jørgen Rasmussen. Og bemærk så lige alderskategorien... Flot med tre deltagere her.
Følgende vinder sprintløbene:
Frederikke Munch, Rødvig, Sofie Valentin Hæk, Silkeborg, Magnus Mainz, Rødvig, Kevin Joensen, Rødvig, Anton Østergaard-Clausen, Odder, Magnus Kleist, Silkeborg, Elisabeth Keller, Odense, Susanne Mogensen, Middelfart, Nadine Brueckmann, Odense, & Morten Haubro Petersen, Kerteminde.
Holdkap"roning"...
Et brag af en finale finder sted denne eftermiddag, hvor hele 18 hold møder til start, og hvor værtsklubben, Middelfart Roklub, bliver noteret, som vinder med: Bent Bøgh Pedersen, Niels Aagaard, Claus Rützou og Susanne Grønnehave Mogensen foran Fredericia og Silkeborg.
På Fredericias sølvhold var den unge landsholdsroer: Amalie Kiær, og hun dannede hold med Frede Nørskov Nielsen, Lise Mortensen og Martin Mortensen.
Vi takker også Kalundborg Roklubs Britta Densen for en række flotte billeder fra stævnet.
Resultaterne fra Åbne fynske Mesterskaber, 2018, kan ses: HER