Der var derfor grund til jubel, da Berlinerne vandt et af dagens holdløb. De mange deltagere fra den tyske hovedstad deltog også flittigt, som heppere, når danske deltagere roede efter rekorder.
Således er Kalundborg Roklub klar med en ny kvindelig roer, som sikkert skal supplere den sjællandske klub ved langdistancekaproningerne i denne sæson. Lene Haugaard Mikkelsen blev nummer to efter sejrvante Margit Haahr Hansen fra DSR. Den høje kvinde kom ligeledes på podiet senere samme dag efter en flot placering i holdkonkurrencen. Hun ses til v. i billedet, sammen med Kaare Mattesen, Knud Nielsen og Lis Bay. I samme løb blev Holte Roklubs Lisbeth Dahl Larsen nummer fire. Vi har mest hørt om Holte-roere i forbindelse med Lotte Madsens utrættelige kamp for at få handicaproning til at blive en integreret del af dansk roning. Nu er bolden givet videre til Bagsværd Roklub, angående de funktionsnedsatte atleter, men Holte Roklub er tilbage på banerne over den fulde distance.
Skanderborg Roklub hører vi heller ikke så meget til ved sommerens kortbaneregattaer, men i lørdags deltog Ole Vindfeldt og blev nummer 8 i klassen mænd 40+.
Særklasse viste Holte Roklubs Torben Pedersen i mændenes modne klasse: 50+, hvor tiden 6.18.2 var en flot tid, og hvor afstanden til nummer to i finalen var hele 12 sekunder!
Det bemærkedes at Holte havde to deltagere med her, hvor Kim Holm blev placeret i den midterste del af feltet. Holte Roklub har fået tilgang af Jørgen Engelbrecht, der styrede løbet 65+ LW helt suverænt. Engelbrecht har i en årrække roet mastersroning for Lyngby Roklub, men indledte sin romæssige karriere i Hvidovre Roklub, og blev verdensmester i 2X i 1970, se nedenfor.
Helsingør Roklub hører vi heller ikke så meget til på kortbane - og langdistancerne, lige bortset fra Boalth-Rasmussen-familien, Per & Ole samt Kate, men i mændenes klasse: 70+, mødte Henning Engelhardt til start og blev en flot nummer 5.
Tre deltagere i mændenes absolutte "seniorklasse" 80+ imponerede. Lyngby Roklubs Christian Bloch blev nummer to, og Jørgen Rasmussen fra Strib blev nummer tre.
Det er godt nok mange år siden, Hvidovre Roklub har været helt oppe at ringe, når det drejer sig om international klasseroning.
Vi skal tilbage til 1970, hvor Jørgen Engelbrecht blev verdensmester i M2X med Niels Henry Secher, og ved OL i München i 1972 opnåede en 4. plads. Siden har enkelte roere markeret sig, som Karen Ørnebjerg, Leif Egholm og Torben Thyrén, og det er mange år siden, vi har set juniorer være med på listerne ved et DM. Men i lørdags kunne ro-ledere og arrangører spærre øjnene op, for nu er Hvidovre Roklub med igen og det er glædeligt, at se de helt unge markere sig blandt de mere veletablerede klubber. Mie Jørgensen blev en flot nummer 8 i løb 218.
Løbet styredes iøvrigt totalt af Cecilie Brünnich Sørensen (billedet) fra Dragør Roklub. Klubben, der ligger et stenkast fra Kastrup Lufthavn, har godt gang i de helt unge roere. - Men vi arbejder ihærdigt på at få flere "lidt ældre unge" ind. Springet fra de purunge og til de ældre roere er for stort. Vi mangler en mellemklasse, lyder det fra Pia Regel Rasmussen, der for sin utrættelige indsats for de unge roere blev kåret som: Årets Roer i 2011 af DFfR.
Som om at det ikke var nok, så møder vi endnu flere unge Hvidovre-roere i løbet efter. Nu er det lige før, det vrimler.
Således ser vi: Thomas Jensen tage bronze i løb: 220. I samme løb bliver Nikolai Du nummer 12, klubkammeraten: Mikkel Støjberg Andersen nummer 13, Oliver Sturup nummer 19, Christoffer Nielsen nummer 20, og Marcus Lyngesen bliver nummer 24. Sikke et fint comeback, Hvidovre Roklub viser her. I øvrigt spottede roinfo.dk flere hold fra samme klub - men i de ældre klasser - ved sidste års Copenhagen Harbour Race - det er dejligt at opleve en opblomstring her.
I de senere år har vi desuden oplevet det positive, at purunge roere fra Ribe, Fredensborg, Maribo, Rungsted, Nybog og Tissø er med. Klubberne har tidligere haft dygtige kaproere i fordums tid, og det svære er at få bygget en ny generation op. Nu forestår et forløb med at holde fast i de unge.
Tekst og fotos: Mette Bacher