Juniorer – ældste klasser – 17+ - piger
I fjor satte Mette Køchs Nielsen, Aarhus Roklub, tingene på plads på vandet! Det eneste, der glippede for hende, var en udtagelse til junior-VM i 2X, men det tændte bare den friske pige fra smilets by endnu mere, så hun besluttede sig for at sætte alt ind for at bevise, hvem der er bedst i sculler.
Mette, hvis daglige træningsfarvand er Brabrand Sø, fik en sæson, hun aldrig glemmer. Hun blev Nordisk Mester, vandt ved Årgangsmesterskaberne, tog guld ved Baltic Cup, og rundede så lige det hele af med at blive dansk juniormester. Køchs var storfavorit til at vinde finalen i lørdags i ergometret, men høje og stærke Anna Frimann fra Næstved Roklub, skulle vise sig at blive lidt af en udfordring for Mette.
Trods det, at vinderen havde en travl lørdag, gav hun sig tid til et lille kort interview:
- Nå, Mette, så skal roinfo lige spørge dig, som sidst ved Slide-regattaen: - Hvad er planen så for 2016?
- Jamen jeg vil jo meget gerne ro sculler igen, men det bliver også spændende, om Nils Henrik Stene (DFfRs Ungdomslandstræner, red...) mener det samme, så jeg ved endnu ikke helt, hvad det ender med, siger Mette til roinfo.dk
- Din finale lige før var utrolig tæt, og Anna fra Næstved Roklub var tæt på dig på den første del. Følte du dig presset?
- Egentlig ikke, for når jeg ror, har jeg min helt egen plan inde i hovedet, også selvom jeg er presset, og jeg ved, i afslutningen af finalen, hvornår jeg skal sætte ind, og så er det lige meget, om nogen er tæt på mig, for det gælder om for mig at fokusere på det, min plan går ud på, og hvornår jeg sætter spurten ind, fortæller Mette til roinfo.dk
Efterfølgende blev Mette Køchs Nielsen, meget velfortjent, hædret samme aften ved en storstilet fest i Aarhus, hvor hun blev kåret, som Årets Talent. Denne herlige nyhed kunne roinfo bringe samme aften.
Var der spænding og drama hos pigerne i kampen om guldet, i hvert fald på den første halvdel af distancen, så var der ikke helt de samme sindsoprivende minutter under den første del af drengenes finale. I hvert fald ikke i kampen om guldet. Dertil var Bastian Secher, Roskilde Roklub fuldstændig overlegen. Nærmest kom Mikkel Knudsen, Hadsund Roklub, der støt og roligt kunne koncentrere sig om 2.pladsen. Til gengæld fandt et sandt drama sted længere nede i feltet, hvor to Holstebro-roere kom til at kæmpe en hård indædt kamp om bronzen. Den lå ellers i Christian Taulbjergs sikre hænder, for klubkammeraten Magnus Zier Quist Rathenborg placerede sig sikkert og solidt på en fjerdeplads. Således var bronzen Taulbjergs lige indtil få hundrede meter før mål, hvor en vis herre ved navn Magnus Rathenborg tog over. Som lyn og torden kom han susende ind, og selvom Taulbjerg forsøgte at afvise sin klubkammerat, lykkedes det ikke. Bronzen gik til Magnus Zier Quist Rathenborg. Det kan undre, at store Esben Søvndahl, fra DSR, slet ikke kunne lege med i medaljekampen denne gang, da en vis højde og drøjde, som Søvndahls, giver store fordele i romaskinen, men han holdt sig beskedent i baggrunden. 14 deltagere var med her, og det var Holstebro Roklub, der prægede billedet med mange deltagere. Vinderen, Bastian Secher kender i øvrigt en hel del til konkurrenterne fra Vandkraftsøen, da den stærke Roskilde-roer har taget et efterskoleophold nær den velkendte jyske by, som han også kan træne roning i.
Odense Roklub har de senere år været garant for stærk juniorroning. Både på spindesiden og sværdsiden. De to stærke piger, Martha Kempf og Anne Larsen har i årevis været med helt fremme ved fadet, når der har været medaljeuddelinger eller udtagelser til store repræsentative opgaver med juniorlandsholdet. Men denne lørdag er Anne ene om at repræsentere Odense Roklub i finalen for de ældste juniorer.
- Martha har været plaget lidt af en rygskade, og det mærker hun især ved ergometerroning. Hun har derfor trænet med blandt andet løb og cykling, og er alligevel i storform. Dog må hun stå over denne gang, fortæller pigernes træner, Johnny Rusbjerg til roinfo.
I 2015 var Anne og Martha med ved junior-VM på en dobbeltfirer, som Johnny trænede. Med i båden var også Ida Petersen, Holstebro Roklub. Det bliver da også Anne og Ida, der sammen med Bagsværd Roklubs fremadstormende Frida Sanggaard, kommer til at præge pigernes finale i den ældste klasse denne lørdag i sportshallen.
Åbne Danske Mesterskaber giver også muligheder for udenlandske roere. Således er det ofte set, at svenske gode kaproere pakker tasken og tager turen over Sundet til Gladsaxe. Det skete også i lørdags, hvor 18-årige Gustav Arvidsson fra Helsingborg Roddklubb mødte til start overfor Danmarks stærkeste og ældste juniorer. Flere af dem har repræsenteret Danmark ved VM, og nu drejer det sig om medaljer og prestige i maskinroning. Lyngby Roklubs Emil Lenzing, der i 2015 var VM-debutant i JM4X, lægger hårdt ud.
Han er nede i 1.33.2, og er første mand over de 500 meter. Som en skygge er svenskeren med: 1.34.1. Herligt er det at se høje Jakob Grænge Hansen, DSR, være med igen efter en lang pause i 2015. Han er lige efter i: 1.34.2. Så er det Jakob Lillelund, Sorø Roklub, 1.34.3. Men det er svenskeren, der så lægger sig i føring, og han runder de 1000 meter i: 3.09.2, hvor Emil og Jakob (DSR) kommer samtidig over i: 3.09.6. Ved 1500 meter er det Arvidsson, der er i klar føring: 4.43.6 og nu har Jakob Grænge Hansen fået rystet de øvrige af: 4.45.2, hvor det er Jakob Lillelund, der har fået roet sig op: 4.46.7.
