Roinfo skal erindre om billedrettighederne, som tilhører fotografen. Man må ikke tage - eller dele roinfos fotos med andre, uden tilladelse fra roinfo.dk
Der er tilsyneladende intet, der kan stoppe Juliane Erlander i bestræbelserne efter at opnå at blive udtaget til OL endnu engang - og forberedelserne er for længst i gang til OL i… 2020!
Hvis det lykkes, så er det femte gang, Elander deltager ved et OL, og til den tid må det blive sådan, at der også kommer en medalje med hjem. Nuvel, indtil videre kører det, som planlagt for Elander, og hun var naturligvis på plads i Gladsaxe Sportshal for at ro sig til endnu et Danmarksmesterskab i maskinroning, som så ofte før.
Juliane Elander får roet sig til endnu en mesterskabsrekord, der nu hedder: 7.00.5.
TV2 er på plads i sportshallen. Det er den tidligere OL-sølvvinder i W1X, i 2012, Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, også. Det samme er den regerende bronzevinder i W2-, Anne Dsane Andersen, og klubkammerat til Fie. Annes romakker, Lærke Berg Rasmussen, DSR, har meldt fra. Det bliver til et herligt gensyn med Mette Dyrlund Petersen, DSR, og herligt er det ligeledes, at Aarhus Roklub også kan mønstre to deltagere her: Maria Linette Nissen Hansen, og den mere kendte: Mai Nielsen. DSR har atter Christina Juhl Johansen, tidligere Odense med igen, og friskt med deltagelse fra Tissø Roklub v. Signe Frederiksen i kvindernes åbne klasse ved DM.
Mesterskab til Fie Udby Erichsen i: 6.38.4 - i fjor hed det: 6.35.3. Anne vinder sølv i: 6.47.6, så bliver det Christina Juhl Johansen: 6.53.8, dernæst Mette, Maria, Mai og Signe.
Som roinfo spåede, ville det ikke undre, om Odder Roklubs Steffen Bonde kunne stryge til tops i DM-finalen, 2017.
I modsætning til 2016, hvor hovedparten af OL-roerne var samlet til en sand feberfinale, som Jacob Søgaard Larsen tog sig af, selvom Steffen Bonde ellers havde sat sig på løbet, lige indtil 100 meter før mål, så var der ikke helt det drama over det, som i 2016. Lige bortset fra, at Hadsunds Jens Noll Nielsen blev presset hele vejen af DSRs Emil Espensen, VM-sølvvinder i LM2- i 2016. Sølvet gik til Jens og bronzen til Emil. Lyngbys Martin Korsner Christensen blev en flot nummer fire. Så blev det: Jesper Fredsted, Odense, Fredrik Leicht, KR, Eskil Bech-Pedersen, Holstebro, Jesper Jensen, Lemvig og Mikkel Schelde, Næstved.
Når Sverri Nielsen, DSR, går til ergometret i Gladsaxe Sportshal, hvor der ligger en guldmedalje og venter, er det ikke “kun” Danmarksmesterskabet, publikum har en forventning om. Næ, mon der dog ikke kan blive sat en ny rekord i mændenes åbne klasse?
Det er næsten, som da Eskild Ebbesen, gang på gang, for år tilbage, satte rekord, og hvor Henrik Stephansen, Roklubben Furesø igen og igen fik taget til at løfte sig i sportshallen med en sand rekordregn.
Denne gang skulle man dog ikke forvente, at der ville komme en ny rekord, for den må vente til Sverris deltagelse i EM i maskinroning om et par uger, lød det.
Sportschef, Lars Christensens rekord på 5.55.5 - er et overstået kapitel, når man hedder Sverri Nielsen. Det er 5.50.0 også…
Ved DRC´s ergotest i november, 2016, hed tiden: 5.48.3 - og på en almindelig træningsaften har Sverri været nede på: 5.45.9.

Som skrevet i foromtalen er det dejligt at se, at der er kommet godt gang i universitetsroningen i Odense også. Nu er det ikke “blot” Aalborg, der kan brillere her. Men lige meget hvad, så er det stadig hele grundlaget for universitetsroningen i den Nordjyske Hovedstad, som trækker tråde til den Fynske Hovedstad, idet Søren Gam, der netop har været en del af det Nordjyske team har opbygget en stærk gruppe med Uni-roere i Odense.
Blot tre kvinder fra Odense mødte til start, og der blev ikke nogen spænding i denne finale, som blev vundet af: Elisabeth Kaalund Keller over Pernille Lind Nielsen og Nadine Heidi Brueckmann.
Dernæst var det tid for heftige finaler i firmastafet, Skole- og Gymnasiestafet, så hidsige spurtløb over 200 meter - og dagen blev rundet af med en klubholdstafet for roere 10-16 år.