Roinfo.dk
  • Forside
  • Diverse nyheder
  • Kaproning
  • Coastal
  • Motionsturneringen
    • Stillingen
    • Information
    • Arkiv
    • Foto
  • LDK
  • Ergo
  • Kalender
    • Roarrangementer 2023
  • Facts
    • Danske Roklubber
    • Både
    • Om os

DM i ergometerroning - seniorer - holdkap

21/1/2023

2 Comments

 
Af: Mette Bacher
Foto: Leif Thygesen

Sådan blev DM-dagen fordelt:

Det er første gang, at roinfos journalister tog beslutningen om at dele sig op, når det drejer sig om Ergo-DM. Således at forstå, at den ene, Leif Thygesen, mødte tidligt op i Gladsaxe Sportshal for at dække masters og de yngstes flotte finaler igennem hele formiddagen.
Den anden journalist ville afprøve muligheden for at dække U23 og eliten, samt holdkapløbene "hjemme fra stuen". Dermed var begge journalister - på hver sin måde - med på sidelinjen hele dagen.

Lad det være sagt med det samme. Livestreamingen fungerede umiddelbart fint, og arrangørerne havde flere nye medkommentatorer inde over, og det var de gode til. Også dem, der ikke har været så meget i vælten indenfor det område tidligere. Jeg var meget begejstret for Sarah Lauritzens og Elisabeth Kellers speak.
Billede
Sarah Lauritzen og Reiner Modest var på, som kommentatorer tidligt formiddag. Det gjorde de godt.
Søren Madsen, som undertegnede havde ved siden af sig, som medkommentator på Eurosport for år tilbage, samt Eskild Ebbesen og Morten Jørgensen kender vi jo fra tidligere - og lige her er der altid en vis kvalitet, klasse og viden over tingene.

Skal journalisten, som den magelige del af roinfos redaktion, der blev hængende hjemme i sofaen og fulgte tingene derfra, nævne noget, som måske bør tages med ved evalueringen, så virkede det som om, at når løbene blev fulgt, da var live-fokuseringen 90% rettet mod favoritterne. Måske kan det slet ikke lade sig gøre at vise samtlige deltagere i løbene via livestream, men hvis det på nogen måde kan lade sig gøre fremover, så vil det give lige præcis det ekstra, der gør, at seerne vil føle at man får det hele med. Især når flere af finalerne er velbesøgte. Altså at kameraerne fokuserer kort hen over samtlige deltagere.

Kunne man forestille sig en lyn-præsentation af hver enkelt deltager? Som når vi ser håndboldlandsholdet blive præsenteret for publikum? Noget for arrangørerne at overveje til næste gang - så vi ser endnu mere til så mange deltagere, som overhovedet muligt.

For år tilbage, kunne dygtige mandlige speaker blæse hele salen op ved at opfordre publikum til at rejse sig og klappe, når roerne til DIF-løbene blev kaldt ind - og roerne blev præsenteret, som var de verdensstjerner - det gav virkelig et boost og en nationalfølelse, som også rosporten er forundt.

Datidens opbygning var også rigtig god
Dengang var alle roere placeret på 1-2-3 rækker i samme side af salen. Desværre har man i de senere år delt tingene op, så det foregår i begge sider af salen, men hvor man altid retter fokuspunktet på lige præcis de stjerneroere, som skal have en særlig opmærksomhed. Og det sker på langsiden. Det betyder så, at man devaluerer de dygtige roere, som ror med ryggen til langsiden.

Hvis arrangørerne vælger at gå tilbage til det oprindelige, så lad alle deltagerne ro med front mod publikum på langsiden. Det giver mening - både for deltagere og publikum.

Det virkede også som om, at livestreamingen ikke hele vejen igennem var rettet mod præmieskamlen. Især kneb det med at vise vinderne af DIF-løbene, de reelle mesterskabsløb. Måske blev det vist på en anden kanal, men journalisten så slet ikke noget til de glade elitevindere på skamlen. Godt så, at kollega Thygesen var flittig med kameraet, så roinfo kan vise fotos af DIF-mestrene alligevel.

En hæder og ærestegn
Det gav noget ekstra, at der var interviews gennem hele dagen, og midt i det hele modtog læge, Søren Strange, Danske Studenters Roklub, helt velfortjent Dansk Forening for Rosports Ærestegn for sit store arbejde med roerne, og som stævnelæge ved mange regattaer. Strange fik overrakt ærestegnet af selve Sverri Nielsen, så fås det ikke meget bedre.
Billede
Så velfortjent. Læge og mastersroer, Søren Strange, Danske Studenters Roklub, modtager DFfRs Ærestegn, og det er selve Sverri Nielsen, der overrækker det til sin klubkammerat. Foto Leif Thygesen
Roinfos glimt af løbene fra

338: W-U19
For nogle måneder siden slog hun til ved DM på vand - og denne gang også på land. Roskilde Roklubs Frida Werner Foldager var suveræn i sin klasse. Hun vandt over Caroline Bork Terkelsen, Lyngby Dameroklubs eneste fuldtidskaproer, og Silkeborg Roklubs Marie Kleist. Der var syv roere til start, de øvrige kom fra Odder, KVIK og Bagsværd
Billede
Fv.Caroline, Frida og Marie. Foto Leif Thygesen
340: M-U19
Hele 19 roere var tilmeldt her, men så væltede det ind med stribevis af afmeldinger. Her havde medkommentator, Søren Madsen en forklaring. En del af roerne, der er tilknyttet Lægårdens Efterskole i Holstebro havde netop været på skiferie i Østrig, men efter hjemkomsten var flere af roerne blevet syge, og måtte melde fra.
Det blev en flot og heftig finale, hvor Odense Roklubs:  Tobias Holt Poulsen, tog sig af sejren foran Hjalte Westeraa fra Holstebro Roklub, mens den stærke Randers-roer: Oliver Bach blev nummer tre.
Billede
Mesterskabet her gik til Odense Roklub, og det er træner og formand, Johnny Rusbjerg øverste billede, sikkert godt tilfreds med.
Billede
Odenses Tobias stillede velvilligt op til interview, som Anna Karina Gravad og Søren Madsen tog sig af.
Billede
Fv. Hjalte, Tobias og Oliver, foto Leif Thygesen
401: W-U23-letvægt
Særligt velbesøgt var denne finale ikke. Først var de tre tilmeldte, men så meldte Roforeningen KVIK sin deltager fra, og dermed kom opgøret til at stå mellem Rikke Køchs fra Aarhus Roklub og Zoe Elizabeth Dickson, hvor Rikke tog mesterskabet i sikker stil.
Billede
Zoe og Rikke. Foto Leif Thygesen
403: M-U23- letvægt
Her var ligeledes tre tilmeldt i denne klasse, men nu meldte to af deltagerne fra, så det blev en nem manøvre for Johan Poulsen fra Bagsværd Roklub at få sig en medalje med hjem.
Billede
Johan i ensom majestæt. Foto Leif Thygesen
404: M-U23
Til gengæld så det langt bedre ud med tilmeldingerne i den åbne klasse med 15 stærke unge herrer til start. Holstebros Christian Søndergaard, viste klasse her, og kom under de magiske 6 minutter. Nummer to blev August Wisholm fra Hadsund, og glædeligt var det at se en roer fra KVIK,Gustav Jensen, i denne klasse, der så oven i købet blev nummer tre.
Billede
Fv. Wisholm, Søndergaard og Jensen. Foto Leif Thygesen
407: Mænd letvægt DIF-mesterskab
Pænt med tilmeldinger med 10 roere til start. Og der var så lagt op til lidt af et gyserløb med en række gode navne, hvor der blev holdt et vågent øje med Rasmus Lind, Sorø, Alexander Modest, Lyngby, Oscar Petersen, Bagsværd, der har været "inde over" LM2X de seneste sæsoner. Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub melder fra her.
En flot, flot finale ser vi, og den trækker tænder ud. Rækkefølgen: Modest, Danmarksmester i maskinroning anno 2023, så bliver det Oscar og Rasmus får bronze.
Billede
Fredrik Leicht, Alexander Modests tidligere romakker fra de gyldne dage i LM4X- ved U23VM, råber igennem, mens Alexander og Oscar følger hinanden til dørs.
Trækker tænder ud hos Modest & Modest
Alexander Modest i 2023 - og Reiner Modest for 15 år siden, ved DM i 2008 - med Alexander som indpisker.

Billede
Billede
Fra Mette Bachers billedarkiv
Billede
Alexander Modest svarede beredvilligt på spørgsmålet om fremtiden, og hvad der nu skal ske. At de er tre roere, der foreløbig kæmper om pladserne i LM2X og en hurtig LM1X. - Er der noget om, at du har droslet lidt ned for træningen, lød spørgsmålet. Alexander svarede således: Jeg har fået et fuldtidsjob hos anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi, så det er noget andet og meget spændende i øvrigt, at møde i retten to gange om ugen, og derfor har jeg sat træningen ned. Jeg plejer at være god til at planlægge ... Og så har jeg en sød og dygtig kæreste, Mathilde, der sørger for at det hele kører derhjemme med vask og mad.
Billede
Fv. Oscar, Alexander & Rasmus. Foto Leif Thygesen
408: Mænd, åben klasse, DIF-mesterskab
20 af Danmarks allerstærkeste roere ser vi her, hvor det er OL-bronzevinderne i M2-: Sutton & Vystavel, der skal ud mod uovervindelige Sverri fra DSR og unikke Bastian fra Roskilde. Og så er der lige alle de øvrige.

Stilheden er til at tage og føle på, da nedtællingen sker. Og så... bliver der dømt tyvstart til... Sverri Nielsen. Om igen, og nu kommer alle godt afsted i maskinerne. Det bliver da også de fire nævnte roere, der kæmper om topplaceringerne, som bliver til Sverri, Bastian og Joachims fordel.
Billede
Billede
- Nå, så må vi på den én gang til, smiler Fredric og Bastian
Billede
Når de store stærke mænd trykker af, skal der modvægt på maskinen, for ellers ville de hurtigt ro maskinerne ud af hallen. Her går det løs. Foto Leif Thygesen
Billede
Fv. Et glimt af Emil Lenzing, der med sin bror, Jacob klarede det flot i den åbne klasse, så er det Bastian Secher, Roskilde, Fredric Vystavel, Københavns Roklub, og Sverri Nielsen, der for en dag havde ladet klubdragten fra DSR blive hjemme og iførte sig landsholdstrikoten. Foto Leif Thygesen
Billede
OL-bronzevinder: Joachim Sutton, Roskilde Roklub. Foto Leif Thygesen
Billede
Ukuelige Bastian Secher giver den max gas, mens træner og indpisker: Torben Bech, giver sit besyv med. Foto Leif Thygesen
Billede
- Benene føltes gode de første 800 meter - og så begyndte det at bide. Jeg er en lille smule under 6.45 - men jeg satte personlig rekord, og det er jeg godt tilfreds med. Man sammenligner det år for år, og jeg bruger det som punkter for, om jeg rykker mig, fortæller Bastian Secher efter finalen.
Sverri satsede på det sikre - men kunne godt gå efter 5.41
Billede
- Vi hæfter os ved den ro, du har undervejs, siger Eskild Ebbesen, og spørger Sverri, hvad hans mindset er. - Jeg havde ikke tænkt mig at gøre noget anderledes, jeg ligger meget tæt på at køre en rekord nu, som 5.41, men det ville betyde, at jeg skulle lægge for hårdt ud. Det gad jeg ikke - så jeg valgte bare at køre sejren hjem denne gang. Nu skal jeg til at træne noget mere og lægge lidt mere af fundamentet under min træning,og få trænet mange timer ude i båden, så jeg kommer tilbage til teknik og grundform i de kommende måneder, siger Sverri Nielsen efter finalen.
Billede
Fv. Bastian Secher, Roskilde, Sverri Nielsen, DSR og Joachim Sutton, Roskilde. Foto Leif Thygesen
409: Kvinder, letvægt, DIF-mesterskab
Blot fire til start, heraf de to VM-roere: Marie Mørch & Mathilde Persson, dertil stærke Anne Ørsted fra Næstved Roklub og endnu en dygtig roer, Helen Pabst, Roskilde Roklub. Dette løb har tidligere haft Persson, som vinder, men denne gang er det makker Mørch, der lægger pres på fra start, omend de to kvinder følges ad side by side. Det bliver Marie, der lige akkurat tager mesterskabet foran Persson.
Billede
Landstrænerne Vilhelmsen & Haubro gør deres for de to dygtige letvægtere.
Billede
- Jeg har tænkt længe, at jeg godt gad at blive bedre, og det har været et mål i mange år at ro sammen med Mathilde,hvilket er lykkedes. Hun presser mig utroligt meget i dag. Vi tager på træningslejr om en uges tid - og endnu en inden WC 1 og 2,fortæller Marie Mørch efter finalen.
Mathilde Persson her og der...
... Både tv. - og i baggrunden til højre. Altså hvis nogen skulle være i tvivl.

Billede
Ny mesterskabstitel til Marie Mørch, Bagsværd Roklub, som Mathilde Persson overlader - for 2023... Foto Leif Thygesen
410: Kvinder, åben klasse, DIF-mesterskab
18 kvinder er tilmeldt her, men to melder fra. Spændende at se, hvad sejrsvante Fie Udby Erichsen, KVIK, kan byde ind med, og om Lærke Berg Rasmussen, DSR, er med denne gang. Udover de to møder hovedparten af det danske kvindelandshold til start. Lærke er der, og er med. Fie lægger, som vanlig flot fra start, og tager teten. Lærke, DSR, holder sig lige bag hende. Men med 500 meter tilbage er det Lærke Berg Rasmussen, der går efter sejren, og det lykkes. Danmarksmesterskabet går til Lærke Berg Rasmussen fra Danske Studenters Roklub. Fie bliver toer, og Marie Johannesen fra W4- og Roskilde Roklub, napper bronzen.
Billede
De var til OL i Tokio i W2-, nu kæmpede de mod hinanden i Gladsaxe Sportshal, fv. Lærke Berg Rasmussen, DSR, og Fie Udby Erichsen, KVIK. Foto Leif Thygesen
Billede
Et stjernespækket felt så vi i kvindernes åbne klasse, her er det Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd, og Marie Johannesen, Roskilde, begge fra W4-. Foto LeifThygesen
Billede
Nabokrig i maskinerne. DSR vs. KVIK. Strandvænget 55 og naboen i nr. 53 - Roklubbernes adresser på Østerbro i København. Foto Leif Thygesen
Billede
Og sådan så det ud efter finalen.
Billede
Lærke gjorde det - og er tilbage i romaskinen efter flere års pause fra ergometer-DM.
Billede
Det går op for Lærke, at det lykkedes, og landstræner, Mads Haubro ser mere, end veltilfreds ud.
Billede
Lærke sætter ord på sit løb efter finalen: - Det er fandeme nice at slå Fie, jeg har haft det svært med DM i mange år - hele set uppet - nu kan jeg klappe mig selv på skulderen over at klare en megagod sæson. Mit mål er at kvalificere en båd til OL - lige nu og her prøver jeg, om det kan lykkes i sculler, og der skal Fie og jeg ro om at blive udtaget.
Billede
Også Fie er klar med bemærkninger efter sin finale: - Jeg prøver igen, og roningen sidder stadig i kroppen - jeg skal konkurrere mod Lærke i 1X, jeg forventer at Lærke stiller med det bedste, hun har, og jeg skal virkelig op at stå for at kunne hamle op med hende. Det bliver spændende, siger Fie
Billede
Fv. Fie, Lærke og Marie. Foto Leif Thygesen
Løb 402 - kvinder U23
I denne meget velbesøgte finale ser vi flere unge topnavne, som for alvor banker på til at komme ind på seniorlandsholdet.
Det er DSRs Christine Cardel,der i en flot tid: 6.59, nupper mesterskabet her foran Stine Nielsen fra Holstebro, og Laetitia Panero-Bommer fra Hadsund Roklub
Billede
Christine Cardel svarede også hurtigt og beredvilligt på spørgsmål fra Gravad og Ebbesen efter finalen.
Billede
Fv: Stine, Christine og Laetitia. Foto Leif Thygesen
421:  Universitetsløb, mænd, 1000 meter
15 er tilmeldt her. Men det ender på 13 roere fra nær og fjern. Umiddelbart et pænt fremmøde fra nær og fjern, geografisk set, men vi må håbe, at Universitetsroningen atter boomer på vandet, da det har knebet noget i 2022. Det bliver David O´Brien Møller, der kommer fra Cambridge University men møder til start for DSR. Så bliver det Florian Franzen, der er klubkammerat til David. På 3. pladsen er det: Troels Danielsen fra Aalborg. Herligt "endelig" at se Uniroere fra DSR - der jo ER en studenterklub...

Løbet er slået sammen med de kvindelige uniroere, som også får en heftig dyst i denne finale
Billede
Dernæst stod den på heftige 200-meter-løb, som gik så hurtigt, at fotograferne næsten ikke kunne følge med. Her lidt glimt: Fra de alleryngstes finale.

Desværre er resultaterne endnu ikke lagt ud, søndag klokken 12.00 et døgn efter Ergo-DM2023

Billede
Billede
Dagen blev afsluttet med herlige og spændende holdkonkurrencer
Billede
Der er, som altid høj stemning og intensitet ved holdløbene.
Billede
Også et hold friske piger var klar på friske bemærkninger, mens Søren Madsen lytter til med et skævt smil
Billede
Margit Haahr Hansen, DSR, er en ener indenfor mastersroning. Gang på gang jagter hun nye titler og rekorder, og har vundet et hav af medaljer i sin tid med ergometerroning. Udover at deltage i formiddagens mastersløb var Margit ikke bleg for at hjælpe et af DSRs firmahold i finalen.
Billede
200 meter er blot én lang spurt og hurtigt overstået
Billede
Holstebro Roklub er her og der og alle vegne. Udover mange deltagere i de individuelle løb, møder klubben til start med flere hold i de sidste finaler.
Billede
Uniroerne markerer sig flot over hele linjen. Det bliver spændende, om vi får endnu flere at se ved sommerens regattaer, da 2022 ikke har været så velbesøgt, som tidligere.
Billede
Kært barn har mange navne
Billede
Eskild Ebbesen, DSR, tager også sin tørn i holdkappen for Bruun og Hjejle, som han også er træner for
Billede

Ifølge de sidste glimt af den afsluttende holdfinale ved årets ergo-DM, blev det Roforeningen KVIKs seje hold:
KVIK [56s]
  1. 1. Sára Maria Johansen (KVIK)
  2. 2. Fie Udby Erichsen (KVIK)
  3. 3. Torill Lindebjerg (KVIK)
  4. 4. Peter w Weile (KVIK) -

... der tog sig af sejren her.

Og resultaterne fra hele DM-dagen?
Jamen de bliver forhåbentlig lagt ud på et tidspunkt.
Her følger et link til dem - så kan læserne selv tjekke op på det:


https://tilmeld.roning.dk/?regatta=dm2023&show=resultater

Se i øvrigt Leif Thygesens flotte billeddækning af de unge stortalenters og mastersroernes finaler i den fine reportage HER
2 Comments
Flemming Gaur
22/1/2023 13:18:27

Se resultater på https://ergometertider.dk/

Reply
Mette
22/1/2023 17:13:35

Hej Flemming, ja, det blev jeg siden gjort opmærksom på, men hvorfor i al verden ligger det ikke på regattaens side hos roning.dk? Der ligger jo tilmeldingerne og startlisten - så bør resultaterne da også ligge her. Som ved andre regattaer både indendørs og udendørs. Tænk, hvis nu nogle journalister ikke kendte til "ergometertider.dk"... Vh. Mette

Reply



Leave a Reply.

    Picture

    Roergometer

    Optaktsartikler og reportager fra danske og internationale roergometerstævner mm.

    Arkiv

    Januar 2023
    April 2022
    Marts 2022
    Februar 2022
    Januar 2022
    December 2021
    November 2021
    Marts 2021
    Februar 2021
    Januar 2021
    November 2020
    Oktober 2020
    April 2020
    Marts 2020
    Februar 2020
    Januar 2020
    November 2019
    April 2019
    Marts 2019
    Februar 2019
    Januar 2019
    November 2018
    September 2018
    Marts 2018
    Januar 2018
    December 2017
    November 2017
    Marts 2017
    Februar 2017
    Januar 2017
    December 2016
    November 2016
    April 2016
    Marts 2016
    Februar 2016
    Januar 2016
    Marts 2015
    Februar 2015
    Januar 2015
    Marts 2014
    Februar 2014
    Januar 2014

    Kategorier

    Alle

    RSS-feed

Mette Bacher
T: 61 73 43 08
E: info@bachers.dk
Leif Thygesen
T: 21 48 27 60
E: lthygesen@youmail.dk
Copyright© Roinfo.dk