Roinfo skal erindre om billedrettighederne. Det er ikke tilladt at kopiere eller dele billederne uden tilladelse fra fotografen.
Finale for funktionsnedsatte roere
Ringsted Roklub skulle have haft en repræsentant med her, men denne meldte fra, og så var blot Brian Sibbern med hos mændene og DSRs Mia Sørensen hos kvinderne.
Det er en sej distance, 1000 meter, og Sibbern, der for nogle år siden roede regatta i toer uden ved Holstebro Regattaen, var denne gang ved at overgive sig helt og opgive. Sådan lød det, da der ind imellem ro-tagene kom nogle høje udbrud fra Brian Sibbern, men han holdt ud, da det gjorde allermest avs, det samme gjorde DSRs Mia Sørensen, der kom i mål som nummer 1 i opgøret med Brian Sibbern. Hvor ville det have været rart med mere konkurrence her.
Hvem husker ikke den forrygende finale i fjor, hvor Mathilde Persson, Olivia Meinert Cardel og Nanna Bo Christensen kæmped indædt for guldet, som gik til Cardel?
Denne gang blev finalen skudt i gang uden at Persson og Cardel var med.
Nu var Stine Mathiasen med. DSR-roeren deltog ved junior-VM i 2016, og er rykket op. Hun lægger sig i føring med en lille afstand til Nanna Bo Christensen fra Holstebro. 500 meter - Stine kommer først over: 1:48.0 - Nanna lige efter: 1:48.8. 1000 meter, Mathiasen er stadig i føring: 3:40.7 - så Christensen: 3:41.1 - og nu sker det. Stine kan ikke holde fast. Hun kæmper en benhård og sej kamp over for den høje Holstebro-pige, der kommer i føring.
Det virker som om, Stine kommer ud af dødvande: 1500 meter - Nanna: 5:33.5 - Stine: 5:33.9. Hun overtager nu helt og holdent finalen og suser i mål i: 7:24.0, sølv til Stine: 7:25.2. Marie Mørch, Bagsværd bliver nummer tre. Så bliver det: Odense, Aarhus, Bagsværd og Næstved. |
I fjor blev tilskuerne vidner til, at en på papiret totalt ukendt roer blandede sig i medaljekampen i denne klasse: Luise Lund Hansen, Odense Roklub imponerede ved at tordne fra start og lægge sig i føring på de første 500 meter, og det foran flere unge landsholdsroere, som vi har hørt meget mere til. I 2016 blev det til bronze til Luise fra Odense efter Astrid Steensberg, Sorø - Astrid er pt. i USA, og Trine Dahl Pedersen fra Holstebro.
- Luise meldte sig ind blandt gruppen af Universitetsroere, fortalte Johnny Rusbjerg til roinfo i fjor. Denne lørdag, i 2017, var Luise atter med, men med tre medaljetagere fra junior-VM i 2016, ville det blive spændende, om universitetsroeren kunne gøre sig gældende her.
Da pigerne roede maskinroning i fjor, var medaljetagerne til start i juniorklassen, som Odenses Anne Larsen tog sig af. Denne gang fik Larsen hård kamp af sine landsholdskolleger, og klubkammeraten, Luise Lund Hansen.
Frida Sanggaard, Bagsværd Roklub, lagde sig i sikker føring fra første tag, og denne føring holdt hun gennem hele finalen. Luise Lund Hansen, Odense, var lige så sikker på 2. Pladsen. På tredjepladsen kom Anne Larsen, Europamester anno 2016 med Marta Kempf, der var med for at sekundere Anne i hallen. Kempf holder pt. en lille pause, men er sikkert at se i et projekt senere i 2017, forlyder det. Trine Dahl Petersen, Holstebro, blev nummer fire, Sahra Monefeldt Andersen, Aarhus, blev nummer fem, og det foran EM - og VM-sølvvinder: Ida Petersen. Det bemærkedes, at Aarhus Roklub var flot repræsenteret med hele fire deltagere i denne finale.
I 2016 roede Alexander Modest, Lyngby Roklub, i ensom majestæt i mål med en start til mål-føring, hvor ingen var blot i nærheden af vinderen.
Denne gang roede Alexander tidsmæssig set endnu hurtigere. Nu var det bare ikke nok. Christian Thor Hagemann, Odense, lagde ud som lyn og torden og kom først over de 500 meter med imponerende: 1.32.9, så blev det høje Sebastian Bache, KR, der i 2016 har roet firer uden ved U23VM. Sebastian Terp, tidl. Roklubben Furesø, nu Odense, er lige efter i dagens finale med: 1:33.6, så er det Modest: 1:33.8.
To gange Sebastian slår følge. Terp kommer først over ved 1500 meter: 4:45.5, så Bache: 4:46.3 - en forrygende sidste 500 meter præsterer de to, som også får speakeren op i de helt høje omdrejninger. Først i mål: Sebastian Bache, KR: 6:20.3, så er det Sebastian Terp: 6:20.9, dernæst er det Alexander Modest, der får bronze: 6:22.7.
Elleve stærke letvægtere er med i denne finale.
I fjor roede Nick Larsen sig til en sikker sejr i senior B-klassen for de store tunge drenge, han kom under de magiske 6 minutter. Denne gang fik tilskuerne fuld valuta for pengene, og konkurrenterne noget at se til, da Larsen gav den gas fra første tag. Dog kom han over de første 500 meter i rent slow, set i forhold til i 2016, hvor han havde en snittid på: 1:26.6 denne gang stod der: 1:28.0. Men så fik Larsen samlet op. 1000 meter bliver rundet i: 2:55.9, Aske Petersen, Holstebro er toer: 2:59.7. Da Nick Larsen tordner i mål, står der: 5:52.8!
Jonathan Nielsen bliver femmer. Det bemærkes at flere af sidste års stærke juniorer nu indleder seniorernes klasser her, blandt andet: Malte Rusbjerg og Emil Lenzing er “nye” i dette seniorfelt.