Foto: Jesper & Kate Skavin
Med aflysningen af Danish Open i Coastal, der skulle finde sted i Odder, om tre uger, var der lagt op til en velbesøgt regatta i Nordsjælland, da Humlebæk Roklub lørdag afviklede sin traditionelle coastalregatta.
Men man skal også forholde sig til det faktum, at uden deltagelse fra KVIK og DSR, der for begge klubbers vedkommende for længst har taget coastalkaproning til sig, da var der næppe noget grundlag for at afholde regattaen på Øresund. Nu magede det sig således, at roerne fra Strandvænget i København, fra hhv. nr. 53 & nr. 55, mødte frem i et ret stort antal, mens værtsklubben også have flere deltagere med. Derudover så vi en enkelt roer fra Jylland, Michael Blomstrand fra Hadsund Roklub, samt deltagelse fra Københavns Roklub, Skovshoved, Nivå og fra Helsingborg Roddklub.
Det kan stadig undre, at roere fra Jylland & Fyn endnu ikke helt har taget coastalkaproning til sig, som et satsningsområde. Ser man på deltagerklubberne, som nåede at melde sig til ved Danish Open i Odder, da var 3-4 jyske klubber tilmeldt, samt roere fra Tyskland. Dem vil vi gerne se mere til fremover, og det også til regattaer på Sjælland og i København. Muligheden for at deltage i Humlebæk, hvor det kunne have været benyttet, som en slags prøve for jyske - og fynske coastalroere, lå ellers lige for. Forleden tog deltagere fra Roforeningen KVIK den lange tur til Thorsminde for at dyste i en lille coastalkaproning mod jyske roere.
Anna Calina Schanze er et nyt navn i DSRs coastal-regi, men bestemt ikke noget nyt navn, når vi taler international kaproning. Den tyske kvinde blev juniorverdensmester i 2014 i otter. Det er desuden blevet til en bronzemedalje ved U23VM i 2017. Senest forsøgte Schanze at ro sig til en OL-udtagelse i 2019. Schanze har desuden været universitetsroer i USA, og man kan læse om hendes meritter HER
Og man må håbe, at deltagerne virkelig nød at være ude til en rigtig coastalregatta, som i Humlebæk, for om der bliver flere tilbud i år er tvivlsomt, selvom flere af deltagerne møder fint frem til Københavnskredsens Sved på Panden-turnering, der for længst har taget coastal ind i programmet.
Langdistancekaproningsturneringen er lagt på hylden - i hvert fald for 2020. Coastalkaproning har ikke mange flere deltagere, end vi ser det til langdistancekaproningerne. Når sæson 2020 har været en ganske anderledes sæson, hvor regattaer er aflyste, og der ikke kommer til at ske meget mere i de kommende måneder, så kunne de roere, der har interesse i LD-roning og Coastalroning måske sætte sig sammen og se nærmere på, om der ikke kan indføres en slags grandprix-turnering, som minder om den fra LD-turneringen, men hvor man kan mixe tiltag fra den tidligere succes: Otter Grand Prix, ind i den nye turnering. Noget bør der ske, både med hensyn til Langdistanceroerne og de få coastalkaproere, der er.
Humlebæk Roklubs medlemmer kan bare det der med at arrangere regattaer. Det har vi set igennem mange år, hvor langdistanceroerne har haft Humlebæk med i selve den turnering, der desværre, og indtil videre er skrinlagt. For nogle år siden ville Humlebæk Roklub forsøge sig med en coastalregatta, og det har været en succes lige siden. Det har altid været en sand fornøjelse at overvære de velarrangerede regattaer på Øresund, og man kan virkelig mærke, at medlemmerne lægger sig i selen for at gæsterne skal få så god en oplevelse, som overhovedet muligt.
Der blev da også udtrykt stor tilfredshed fra deltagernes side, og denne besked fik roinfo overbragt klubformand, Christian Probst lørdag aften. - Det er jeg meget glad for at høre. Det er også mit indtryk, at det gik rigtigt godt, og der var ikke de helt store udfordringer, dog blev der lavet en forkert beregning på løbet med beachsprint, men det skal jeg nok få rettet op på, siger Christian Probst.
60 tilmeldinger tikkede der ind ved deadline, og det var helt fint. Men hvis deltagerne troede, de skulle ud og give den gas i høje bølger, som Øresund sagtens kan præsentere, da kunne de godt tro helt om. Øresund var, som tromlet, og der var tilmed så varmt, at deltagerne følte det som om, de roede i en gryde. Det kan man næsten ane på billederne fra regattaen, som Kate & Jesper Skavin har været så venlige at tilbyde roinfo.dk. Mange fine billeder er sendt i roinfos retning, og det er dejligt, at nogen er flittige med kameraet, også selvom det kommer til at foregå ind imellem, man selv skal ro finale. Tak for det.
Landsholdsroere vælger coastalroning til
I de seneste år har det været sådan, at flere af Danmarks allerbedste landsholdsroere, på kortbane, har valgt at stoppe karrieren. Betingelserne er hårde, hvis man overhovedet skal gøre sig håb om at ro sig ind på landsholdet. Og det er ikke altid, man helt forstår den måde, hvormed udtagelserne skal finde sted, eller den måde, landsholdsroerne skal forsøge at ro sig igennem nåleøjet, efter mange års høje satsning. Det betyder desværre at de stopper, men nogen af dem har nu kastet sig ud i coastalroning, og har her øjnet muligheden for succes. Det gælder bl.a. Mette Dyrlund, Lars Fjord, Aja Runge Holmegaard, Peter Rytter Munk, og denne gang spottede vi også Luise Lund Hansen fra KVIK, der ellers i denne sæson er fortsat med at satse på muligheden for at nærme sig landsholdet. Vi så også, at Jacob Lenzing, for en dag, havde taget turen fra Lyngby Sø og til Nordsjælland for at ro med på KVIKs M4X+, for en kort bemærkning.
Deltagerne var i rigtigt gode hænder, idet Asta Øjvind Nielsen, DSR, Thomas Sander, Holbæk, og Dommeraspirant, Karen Leth Jensen, DSR, sikrede, at alt gik så korrekt for sig, som overhovedet muligt.